Slika nije pronađena

Svaka cura u glavi ima sliku kako bi njen idealan dečko trebao izgledati, a to zvuči otprilike ovako: visok, crn, zgodan, plavih očiju.

Na kraju uglavnom završimo s dečkom koji nije naš tip jer po staroj poslovici `ljubav ne pita ni za što`. No, neke cure se strogo drže `svog tipa` i zato ne žele dati šansu dečku drukčijeg izgleda, hobija ili stila.

Sljedeći put kada budeš odbila momka jer je šminker ili nije građen po tvom ukusu, razmisli još jednom jer ovo su razlozi zašto bi trebala dati šansu takvom dečku:


Ako imaš samo jedan tip dečka ne možeš znati kakvi su drugi

Prva stvar, ako se držiš samo jednog tipa dečka (primjerice rokera, duge kose i alternativnog stila) tada nemaš pojma kakvi se dečki još nalaze na `tržištu`. Trebaš izaći iz svoje sigurne zone i probati nešto drugo. Ako se držiš alternativaca, mogla bi dati šansu šminkeru. Tko zna, možda ćeš biti iznenađena.Tvoj tip dečka te već iznevjerio

Tko voli taj mora biti spreman na to da će nekada biti i povrijeđen. U slučaju da si stalno sa svojim idealnim tipovima tada znaš da i oni mogu biti vrlo zeznuti. To što je netko tvoj tip ne mora značiti da će sve biti idealno i da te neće iznevjeriti ili povrijediti. Probaj nešto novo pa ti se možda i svidi.


Za `tipove` se vežu stereotipi

Najveći problem s `tipovima` je taj što nas prisiljava na to da generaliziramo ljude i preferencije. Ne izgledaju jednako svi crnokosi dečki ili sportaši. Ne ponašaju se svi `zločesti dečki` jednako niti su svi metalci `opaki likovi`. Stereotipi su najveći problemi s `tipovima`, a tako na ljude ne treba gledati.
Tako ćeš izaći iz svoje sigurne zone

Ovo smo već spomenuli, ali nije loše ponoviti – izlazak iz sigurne zone je dobar jer nam otvara horizonte i nismo ograničeni samo na jednu stvar. Nova iskustva koja nam mogu predstavljati izazov će nas naučiti mnoge stvari iz različitih područja. Osim toga, netko sasvim drukčiji od našeg tipa dečka nam može otkriti stvari koje nismo znale i tako nas obogatiti.


Podudaranje na svim područjima može biti dosadno

Kada se s nekim podudaramo to ne mora značiti samo u jednoj stvari, primjerice u karakteru, vrsti glazbe koju slušamo, aktivnostima kojima se bavimo i drugo. S nekim dečkom se možemo podudarati tek u dvije stvari, a biti dobar par koji odlično funkcionira. Upravo zato se ne moraš toliko voditi podudaranjem kao nečim jako važnim kada se radi o dečkima.

Izvor: bustle.com

Foto: shutterstock.com

I.P.

Pročitajte još:

Jesi li preizbirljiva: kad mu dati šansu, a kad ne

Konačno su nam otkrili: neobične stvari na koje dečki `padaju`

Cure, mislite da dečki vole ove stvari? Varate se!

tip nije tvoj tip tipovi dečka