Slika nije pronađena
Znanstveno je dokazano da se djevojke i žene ispričavaju puno više od muškaraca! Koliko se tvojih prijateljica osjeća loše ili se ispričava jer se nije htjela poljubiti s dečkom na prvom dejtu, spavati s njim na prvom dejtu, otkantati ga jer joj se baš i ne sviđa, bez da povrijedi njegove osjećaje?

Hvata te sramizam i potreba da se ispričaš zbog ovih situacija na dejtu? Nema potrebe za time! Ne moraš se ispričavati – nikome! Pogotovo u ovim situacijama:

1. Grozno ti je na dejtu

Dejt baš i ne ide kako si planirala. Ispalo je da je tip dosadan i iako je drag, platio je film i kokice, jednostavno to nije to i ne vidiš kako bi mogla popraviti situaciju. Odgovor je – nikako! Ne moraš se ispričavati što ti ne odgovara, što te davi glupim pričama ili je naporan. Lijepo mu zahvali na trudu i – kidni na lijevo!

2. Moraš ga odbiti

Ok, frajer je pogrešno protumačio signale i tvoj osmijeh ili pomoć oko zadaće shvatio je kao zeleno svjetlo s tvoj strane. Problem je što ti se uopće ne sviđa niti imaš kakve namjere s njim. Ali ne želiš biti ona zločesta djevojka koja odbija dečke i lomi im srca. Znaš što? Nemoj se ispričavati što ti se netko ne sviđa, pa sve da ti je i najbolji prijatelj koji je potajno zaljubljen u tebe.

3. Želiš pojesti neku ukusnu hranu (koja nije salata)...

Ako si gladna na dejtu i jede ti se masni, veliki hamburger i pomfrit, samo naprijed! Ne moraš se nikome ispričavati što uživaš u hrani. Ako misli da to nije 'damski' ili se loše našali da ćeš se udebljati od toga – uzmi još jedan griz, a onda mu ga natrljaj u facu. Jedi što god ti se u tom trenutku klopa!

4. ... ili obući neku casual odjeću

Ide ti se na dejt u trenirci u kojoj šetaš psa? Ili poderanim trapkama i starkama koje te prate od početka srednje škole? Misliš da bi se netko uvrijedio da tako dođeš na spoj? Naravno da odabir odjeće ovisi o tome gdje te dečko vodi na spoj, ali svakako se ne bi trebala osjećati loše ako za šetnju po nasipu ili odlazak u kino ne želiš obući haljinicu i štikle.

5. Odbiti (ili prihvatiti) nešto 'seksualne prirode'  nakon izlaska

Večer je mogla biti savršena, ali osjećaš da tvoj dečko navaljuje ili bi možda pokušao neke stvari za koje još nisi spremna? Neka te ne izjeda krivnja na pomisao da ga odbiješ! Bilo da se radi o poljupcu ili maženju – ako osjećaš da je prerano tako mu i reci, ne trebaš se ispričavati zbog toga. Isto pravilo vrijedi i ako poželiš vruće maženje odmah na prvom spoju – to je tvoja odluka i postupaj u skladu s njom. Što god odlučila, zrelo i odgovorno, nemaš se razloga opravdavati drugima zbog toga!

L.B./foto: sxc.hu

Isprika izlasci dejtanje savjet

Još vijesti