Slika nije pronađena

Iako svi volimo vjerovati u ravnopravnost spolova, 'dejtanje' je dio života koje cure i dečki različito doživljavaju. Prema ustaljenim društvenim pravilima dečki su ti koji moraju napraviti prvi korak, pridobiti djevojku, a sve to dok izgledaju snažno i samopouzdano, a ne ‘šonjkasto’.

Djevojke bi trebale biti tajanstvene i pomalo nedostižne, ljubazne i simpatične, ali također smiju i glasno i jasno odbiti dečka koji im se ne sviđa pa ga čak i ismijati.

Dečki cijelu priču oko upucavanja i dejtanja shvaćaju malo drugačije od djevojaka. Evo što su o dejtanju rekli korisnici Reddita.

1. Dečki mogu biti jednako sramežljivi i ‘odbijanci’ im jednako teško padaju

Naravno da su i dečki jednako nervozni, sramežljivi i svijesni svojih postupaka kao i cure. Samo zato što se od dečki očekuje da budu samopouzdani i ‘muževni’ ne znači da su dosita takvi. Biti muškarac ne znači nužno biti i samopouzdan, glasan i siguran u sebe.

2. Pod pritiskom su jer se od njih očekuje da naprave prvi korak

Velika većina djevojaka neće napraviti ništa slično prvom koraku. A oni očiti znakovi koketiranja (kontakt očima, smješkanje, igranje pramenom kose) nisu uopće toliko očiti! Uvijek raditi prvi korak je stresno, a nekim dečkima i jako teško, a još uz sve to moraju glumiti da su cool i sakriti prave osjećaje.

3. Jako je lako ispasti perverzan ili ljigav

Dečki koji su manje privlačni lakše pokupe etiketu ‘ljigavca’ i potencijalnog silovatelja dok je dečko istog ponašanja, koji je zgodan, često okarakteriziran kao seksi i misteriozan ili karizmatičan. Dečki ne vole kad ih cure zovu ljigavcima ili čudacima. To je najgora stvar.

4. Jako im je neugodno ako nemaju novaca za platiti pizzu, kartu za kino ili sladoled

Grozna je situacija kad dečko želi pozvati djevojku van, skupi hrabrosti i sve, ali zaustavi ga manjak novaca u novčaniku. Čak i ako se cura ponudi platiti klopu ili cugu na spoju, dečki najčešće imaju averziju prema tome.

5. Prekidi su teški i dečkima

Mnogi će dečki reći da im prekidi padaju teže nego djevojkama. Dečki nemaju cijeli čopor prijateljica kojima se mogu obratiti za potporu, a nemaju ni tonu udvarača koji samo čekaju da djevojke prekinu sa svojim dečima. Bilo to istina ili ne, dečkima je sigurno isto jako teško jer ne smiju pokazivati svoje emocije i jer se od njih očekuje da budu jaki, bez obzira na sve.

6. I dečki imaju određena očekivanja od veza koje sklapaju

Dečki također očekuju nešto kad uđu u vezu s djevojkom koja im se sviđa. Očekuju da se i djevojka trudi, pomaže mu i usrećuje ga. Mnoge djevojke fantaziraju o princu na bijelom konju koji će jednog dana doći po njih, odvesti ih u svoj dvorac, obasipati cvijećem i darovima, a one neće morati uzvratiti niti ulagati u tu vezu. Dovoljno je da samo budu to što jesu. To nije fer prema dečkima! I njima je potrebna djevojka koja se trudi.


7. Dečki se također pripremaju za spojeve

Ima i takvih dečki koji unaprijed zamišljaju scenarije i glavi kako bi izbjegli bilo kakvu pogrešku kad se doista nađu s djevojkom. Također ne znaju uvijek koji potez povući i što napraviti. Ništa se samo ne dogodi, sve je isplanirano.

Misliš li i ti da je dečkima dejtanje, upucavanje i emotivno vezanje jednako zeznuto kao i curama?

L.B./izvor: Gurl

foto: Shutterstock

dejtanje dečki i djevojke izlasci razlike sličnosti

Još vijesti