Slika nije pronađena

Možda si u vezi tek par tjedana ili mjeseci, a možda ste već dugo skupa – ljubomora se može javiti bilo kad. Ipak, češće je na početku veze dok se još ne poznate baš dobro.

Ljubomora je ponekad realna, ali ponekad samo u svojoj glavi iskonstruiraš situacije i napraviš cijelu dramu. Ali razumijemo te – nisi ni prva ni zadnja. Ovo su razlozi zašto ti se to događa.

1. Općenito si jako nesigurna i imaš nisko samopouzdanje – moguće je da si oduvijek takva, a možda se dogodilo nešto što ti je poljuljalo sliku o tebi. Ipak, to može utjecati i na tvoju vezu ako kreneš razmišljati da 'nisi dovoljno dobra za njega' ili 'da mu se siguro više sviđa neka druga'. To je problem koji nažalost moraš riješiti sama i on nema veze s tim. Ako je objektivno dobar dečko i ne vara te, možda je okej da posjetiš nekoga s kim možeš razgovarati i tko ti može pružiti pravi savjet. Za sve – tu su uvijek naši prijatelji s Hrabrog telefona koji su uvijek spremni na razgovor.2. Netko te prevario prije
– ovo skroz opravdava tvoje stanje. Ako te netko prevario prije normalno je da se osjećaš nesigurno. U ovom slučaju pomoći ti može razgovor s dečkom. Iako nikad ne možeš znati hoće li te netko prevariti ili ne, probaj mu vjerovati. Reci mu zašto se tako osjećaš i uvijek možete raditi na tome da se osjećaš bolje.


3. Veza vam je postala monotona – prije ste se stalno ljubakali i bili zajedno, a sad je sve nekako dosadnjikavo. I postala si ljubomorna – viđa li neku drugu? Ljubi li se s nekom drugom? Vara li te?? Vjerojatno je odgovor ne. Naravno, moguće je da te vara, ali većina parova koji su dugo skupa dođu u ovu fazu. Tada se i jedan i drugi morate potruditi i izvući se. Isplaniraj dejt, napravi mu malo iznenađenje, otiđite na izlet – radite nešto što već dugo niste. Vjeruj nam – postat će bolje!


4. Često ste razdvojeni – slična situacija. Možda puno učite, možda imate hrpu izvannastavnih aktivnosti, možda si u kazni. Sve to utječe i na vašu vezu i moguće je da ti se svakakve stvari počnu motati po glavi. Probajte se bolje organizirati i isplanirati tjedan tako da barem jedan dan provedete zajedno – ali kvalitetno zajedno. Kino, klopa, kava, izlet, šetnja – razgovor je važan dio svake veze.


5. Postao je 'čudan' – cure često imaju to šesto čulo i kao da osjete da 'nešto ne valja'. Ipak, cure su sklone drami. Razmisli je li tvoj dečko čudan jer sumnjaš da te vara ili je jednostavno čudan jer je dečko. Kad on kaže 'Dobro sam' to znači da zbilja je dobro i da se ne ljuti i nisi napravila ništa krivo. Kod cura je drugačije. Sjedni, udahni i probaj razlučiti jesi li sama izmislila 'problem' ili stvarno nešto ne valja.


Foto: Unsplash

I.I.

Pročitajte još:

Drugi razred, škola, grad – kako izgleda veza na daljinu s bff?

Pitali smo vas, vi ste odgovorili: Ljubomorni ispadi koji su vam zagorčali život

Cure vs. dečki: Koga više muči ljubomora? Da, da... istina je!

dečko prevara ljubomora

Još vijesti