ljubav

Svatko može reći 'volim te', ali neće svaki put to i misliti. Je li njegova ljubav prema tebi stvarna, možeš otkriti uz nekoliko trikova. Riječi mogu lagati, ali ponašanje malo teže. Pogotovo kada osoba niti ne zna da je na testu.

Biti zaljubljen u nekoga i voljeti nekoga su dvije različite stvari koje ne bi trebali brkati. Kada nekoga tek upoznaš i ta ti se osoba svidi, to je zaljubljenost. Ljubav se najčešće ne javlja u ranom razvoju odnosa. Već kasnije, kada se bolje upoznate, onda je moguće da je zaljubljenost prerasla u ljubav. Iako ti točno znaš kakvi su tvoji osjećaji, nikada ne možemo biti 100% sigurni kakvi su od našeg partnera. Čak i da ti kaže 'volim te', nekada su to samo isprazne riječi. Uz ovih 10 psiholoških trikova možeš provjeriti koliko mu je stvarno stalo i voli li te, piše Bright Side.

1.Pokazuje koliko je jak kad je s tobom

Istraživanja su pokazala da kada dečki u tvom društvu žele pokazati koliko su jaki ili visoki i naglašavaju te dvije stvari, to je znak da mu se sviđaš puno više nego što misliš. Na ovaj ti način želi dati do znanja da te može zaštiti, što je dečkima bitno, jer vole kada se cure u njihovom društvu osjećaju sigurno. I to ne bilo koje cure, nego one za koje imaju osjećaje.

2.Gleda te u oči kada pričate

Ne mora to biti kontakt očima koji traje cijelo vrijeme, jer tako situacija samo postane neugodna, ali ako ga stalno uhvatiš da se gledate oči u oči, znači da ipak ima veće osjećaje prema tebi nego što ti to daje do znanja.

3.Javi ti se ako se ti njemu ne javiš prva

Koliko se često čujete? Pokušaj napraviti test i ne javiti mu se par dana za redom i vidi hoće li se on tebi javiti ili će biti tišina. Ako prođu dva dana, a nije se javio, nažalost to ti govori da te ipak ne voli toliko koliko si mislila. Kada te voli, neće dopustiti da prođe i jedan dan bez da se barem kratko čujete ili se kratko dopisujete.

4.Zjenice mu se rašire kada te gleda

Kada jedno drugome pogledate u oči, obrati sekundu pažnje na njegove zjenice. Dopamin i oksitocit su dva ljubavna hormona, koja će utjecati na to da se osobi rašire zjenice kada gleda u onoga koga voli.

5.Dovoljan je zagrljaj ili pusica od tebe da mu se popravi dan

Koliko god da je pod stresom, netko ga je naljutio, boli ga glava ili bilo što drugo, kada se vidite i nakon malo grljenja i ljubljenja, kao da je zaboravio na sve te loše stvari. To je zato što je znanost pokazala da bilo kakav fizički kontakt s osobom koju volimo može pomoći da nam se smanji primjerice glavobolja, stres ili čak bolest.

6.Prošlo je 5 mjeseci bez neke velike svađe ili prekida

Još jedan pokazatelj da između vas ima obostranih velikih osjećaja je ako prođe 5 mjeseci u komadu, a vi niste prekinuli i niste imali nikakvu svađu. To je razdoblje koje se smatra dovoljno dugim da pokaže ima li između vas neka posebna veza ili ne.

7.Kada se i posvađate, pomirite se za 1 dan

Normalno je da se nekada dogode razmirice koje čak prerastu i neku veću raspravu, to ne znači da niste jedno za drugo ili da te dečko ne voli. Ali, ako u takvim situacijama prođe 3 ili više dana da se strasti ne smire, a razmirice razriješe, to znači da te dečko ipak ne voli koliko govori ili koliko si mislila.

8.Kopira tvoj govor tijela

Kada nekoga volimo, onda se toj osobi divimo i želimo biti više kao oni. To je jednostavno u ljudskoj prirodi. Zato gledaj govor tijela i navike svog dečka. Otkad ste zajedno, je li pokupio neku tvoju poštapalicu, način na koji i ti stojiš, neku tvoju naviku? Ako je, to ti je dokaz da te voli,

9.Kada pričate ili sjedite negdje, uvijek je tijelom okrenut prema tebi

Ovo je govor tijela za koji se dobro zna da znači kako se nekome sviđamo. A može se odnositi i na ovu situaciju kada želiš provjeriti jesu li njegovi osjećaji dublji.

10.Osmijeh mu ne silazi s lica kada ste zajedno

Kada smo s nekime koga volimo, bit ćemo automatski sretniji i pozitivniji. Zračit ćemo nekim sjajem. Osobe će izgledati sretno (i biti sretne) kada su u društvu nekoga koga vole. S druge strane, ako je s tobom namršten, ozbiljan i ne baš opušten i nasmijan, to ti isto govori nešto, da ipak to nije to.

Pogledajte još:

Zašto cure uvijek ignoriraju dobre dečke i padaju na one 'zločeste'? Postoji 7 razloga zašto to radimo

Nikad od vas cura i dečko: Znakovi koji pokazuju da se dečko s kojim se viđaš boji veze

Psihološki trikovi uz koje ćeš biti poželjnija dečkima, a da se ne moraš previše truditi

psihološki znakovi voli li te da li te voli veza dečko ljubav

Još vijesti