Slika nije pronađena

Možda ste popili kavu, možda ste se prvi puta poljubili, možda ste po prvi puta razgovarali na hodniku ili si čula od frendice da mu se već neko vrijeme sviđaš – teorija je puno, pitanje samo jedno – trebaš li mu poslati poruku?

Koliko puta si sjedila na krevetu, buljila u ekran mobitela i razmišljala o tome trebaš li se ti njemu javiti ili je ipak red da on prvi pošalje poruku? Milijun, znamo. Pališ i gasiš mobitel, provjeravaš signal i s frendicom razgovaraš o tome što bi trebala napraviti.


Iako ste smislite nekoliko teorija, sve se na kraju svede na DA ili NE. Na portalu Elite Daily došli su do zanimljive teorije točnije umjesto svake svoje analize trebala bi si postaviti samo jedno vrlo važno pitanje.

Dakle, umjesto pitanja kao što su: Trebam li se ja javiti ili mora on prvi, smije li cura prva poslati poruku, što ako mu se ipak ne sviđam, što ako ... jednostavno si postavi ovo pitanje:

'Misliš li da će se on više potruditi ako mu pošalješ prva poruku, da će mu biti stalo?

Ako je odgovor DA: Ako misliš da mu se sviđaš ali je nesiguran/nema iskustva/općenito je zbunjen/zaboravan/nije imao curu prije tebe/pomalo čudan/neobičan onda mu pošalji poruku. Moguće je da mu treba malo ohrabrenja i stvarno ne vidimo ništa loše u tome da cura prva pošalje poruku – čak to i ohrabrujemo. Dečkima ponekad stvarno treba sve nacrtati i možda je bolja opcija da mu pošalješ poruku nego da mu se još sljedeća tri tjedna samo smješkaš na hodniku.


Ako je odgovor NE: Ako u sebi ipak znaš da se neće potruditi i da mu je u principu svejedno jer je ženskaroš/niste nikad pričali u živo/se pali na više cura/je izašao iz duge veze... onda je možda bolje da pričekaš da se on tebi prvi javi.


Naš savjet: nemaš što za izgubiti. U životu treba biti hrabar i izboriti se za ono što želiš. Što se najgore može dogoditi ako mu i pošalješ poruku – može ne odgovoriti. Ili može reći da mu se ne sviđaš, a onda znaš na čemu si. I kreneš dalje.


Odlučila si poslati, ALI ŠTO?


Ako idete zajedno u razred – ideja je započeti razgovor o nečemu što se taj dan dogodilo ili što ima veze sa školom, a dalje ćeš vidjeti kako će razgovor teći.

*Hej, znaš li možda kako treba riješiti zadatak iz matematike?

*Imaš možda neki dobar film za preporučiti?

*Znaš li možda do kad moramo pročitati lektiru?


Ako se ne znate – mora biti nešto simpatično, ali ne previše napadno. Možda je najbolja opcija dodati ga na fb pa mu poslati neku simpatičnu poruku koja se povezuje s nekim vašim zajedničkim interesom:

*Hej, gledala sam danas tvoju utakmicu, super igraš!

*Bok, stvarno bih htjela naučiti igrati tenis, znaš li možda neku dobru školu?

*Hej, počela sam se baviti fotkanjem, a vidim da su tvoje fotke mrak – imaš neki cool savjet za mene?

Ako ti treba dodatni savjet, pitaj svoje vršnjake u našoj rubrici Pitanja&Odgovori.

Sretno!


Foto: Shutterstock/Giphy

I.I.


Pročitajte još:

Poslušaj savjet starijih cura: Ovo su taktike zavođenja koje uvijek pale

Što napraviti ako uletiš frendu i on te odbije?

'Seenao me, ali ne odgovara' – zašto ignorira tvoje poruke?

dečko poruke poslati ?

Još vijesti