Cura i dečko

Nemoj nikada na neki od ovih načina odgovoriti kada ti netko kaže da te voli, jer ovo su najgori načini kako reagirati u takvoj situaciji. Uvijek postoji bolji odgovor od hvala.


Najidealniji scenarij bi bio da osoba kojoj kažeš da ju voliš kaže istu stvar i tebi natrag, ali to nije uvijek slučaj.
Zato su svi toliko oprezni s izjavljivanjem osjećaja, pogotovo po prvi put. Možda misliš da tvom dečku nije dovoljno stalo ili da te ne voli, ali možda se samo boji da će biti awkward ako ti kaže da te voli, a ti ne osjećaš isto ili još nisi spremna to reći. Pa ipak, kada ti osoba s kojom se viđaš kaže prvi put da te voli, ovo su najgori odgovori koje možeš dati. Oni će slomiti srce, uništiti samopouzdanje i učiniti vaš odnos čudnim.

1.Hvala

Ovo nikako, ali baš nikako nije pravi odgovor. Da, lijepo je da te netko voli, ali na takvu izjavu nikada nije pravi izbor reći hvala. Čak je bolje i ništa ne reći nego reći ovo. Garantirano će osoba koja ti je izjavila ljubav ostati zbunjena. Sve je bolje od ovoga. Iako je nezgodno ako ne osjećaš isto, ali i dalje, hvala ne bi trebalo biti ono što ćeš reći.

2.Ne bi trebao

Čak i ako si napravila nešto ružno ili misliš da je ta osoba predobra za tebe i da ju ne zaslužuješ, ne možeš nekome 'zabraniti' da te voli. Nekada nismo sami niti svjesni koliko smo super osobe, ali zato su tu drugi, dragi nam ljudi, da nas na to podsjete. I svi zaslužuju ljubav, bez obzira na sve. Nemoj umanjivati svoju vrijednost i odgovoriti ovako nešto.

3.Ma moš mislit, ne znaš ti što je ljubav

Samo zato što se možda dečko ne ponaša kao likovi u romantičnim komedijama, ne znači da mu nije stalo i da se nije zaljubio u tebe. Kada reagiraš na ovakav način, daješ mu zapravo do znanja da ti njegovi osjećaji ništa ne znače, a sigurno nije tako. Ovakve izjave su rezervirane samo za filmske teen drame, ne za stvarni život.

4.Ne pretjeruj

Čak i kada ti se čini da je totalno kriva situacija i to 'volim te' ti zvuči kao da je fejk ili da osoba pretjeruje, ne bi trebala to ovako oštro reći. Zvuči jako djetinjasto i kao da nisi dovoljno zrela za vezu.

5.Ozbiljno?

'Volim te' nekima dođe i kao ugodno iznenađenje jer uopće to ne očekuju i onda iz šoka i nevjerice ovo budu prve riječi koje će izaći iz tebe. Pogotovo ako nemaš previše samopouzdanja ili misliš da nisi dovoljno privlačna ili zanimljiva da te netko voli. Koliko god bila iznenađena ovakvom izjavom, ako odgovoriš nešto poput 'ozbiljno?!', zapravo ćeš maknuti fokus s te izjave i romantičnosti trenutka i staviti ga na sebe i svoje nesigurnosti.

6.Već?

Ne postoji pravo vrijeme u odnosu kada bi se trebalo reći volim te. Svi su drugačiji i netko će ti ovo reći već nakon par mjeseci, a netko neće ni nakon godinu dana. Odgovoriti na tu izjavu ovakvim čuđenjem nije nešto što bi trebala napraviti. Čak iako je po tebi prerano, moguće je da te osoba zavoli. Ako nisi ni blizu toga da osjećaš ovako nešto, pokušaj objasniti da ti je prerano za takve izjave, ali naglasi da ti je drag ili da ti se sviđa.

7.Okej

Ako odgovoriš 'okej' ili 'dobro', to će zvučati kao da zapravo nisi uopće niti slušala što ti govori i kao da nisi niti čula izjavu ljubavi. Reći nekome da ga volimo nije mala stvar, a čak i da ti ne osjećaš isto, 'okej' nikada ne bi trebao biti odgovor. To zvuči toliko hladno i nezainteresirano da će slomiti i najtvrđe srce.

Pogledajte još:

Kako reći nekome 'volim te' po prvi put, a da bude slatko: Neki od ovih 7 načina će ti biti savršen

Želiš se vratiti bivšem dečku? Ovih 9 pitanja ga moraš pitati prije nego što budete opet zajedno

Najromantičnija mjesta na kojima se trebaš poljubiti barem jednom u životu!

volim te ne odgovoriti Slomljeno srce