Slika nije pronađena

Prvi poljubac većini je 'big deal' i skoro svi maštaju o njemu puno prije nego se on stvarno dogodi. Prava osoba, pravo vrijeme i još štošta se treba poklopiti da bismo se skupili dovoljno hrabrosti za taj famozni 'prvi kiss'.


via GIPHY


Ako se tvoj/a simpa još uvijek nije poljubio/la, vjerojatno nije iz nekog od ovih razloga...

1. Fali mu/joj samopouzdanja – i to je sasvim normalno u tinejdžerskoj dobi! Rijetko tko je siguran u sebe i rijetko tko uopće zna što želi u ljubavi ili životu. Možda tvoj/a simpa misli da nije dovoljno lijep/a, da nema dobar zadah... U tom slučaju ga/ju ohrabri... A svi vi koji se tako osjećate, poradite na samopouzdanju jer je ono seksi!

2. Sramežljiv/a je – sramežljivci su misteriozni, što može biti privlačno! Ipak, ako si i ti jedan/na od njih, oslobodi se srama (ako zbog ničeg drugog, onda zato što će drugima biti lakše shvatiti što želiš). Ako je tvoj/a simpa sramežljiv/a, pokušaj ga/ju poljubiti, ali prethodno najavi poljubac. Ako ne pobjegne, želi ga (okej, malo banaliziramo).

3. Čeka tuđu inicijativu – među nama postoje i oni čekaju da druga strana napravi prvi potez. Ako ti se sviđa takav/takva, onda ćeš ti morati biti napućiti usne prvi/a. Ako si ti takav/takva, oslobodi se straha – ako znaš da netko želi tvoj poljubac i ti njegov/njezin, zašto ga ne uzeti?


via GIPHY


4. Previše je izbirljiv/a – ne tvrdimo da bi se trebao/la ljubiti sa svakim, ali nije dobro ni pronalaziti isključivo razloge za ne-ljubljenje. Mnogi maštaju o princu na bijelom konju, a pomire se s puno lošijom opcijom. Vjerojatno ni tvoj prvi kiss neće izgledati kao iz hollywoodskog filma. Ako je tvoj/a simpa preizbirljiv/a, probaj ga/ju uvjeriti da imaš više prednosti nego mana.

5. Flerta na (društveno) neprihvatljiv način – postoje ljudi koji zavode tako da u konačnici svi od njih pobjegnu. Ako si ti jedan/na od tih, please, poradi na svojim tehnikama zavođenja. Ako ti se sviđa netko takav, čestitamo, vjerojatno nećeš imati puno konkurencije. U ovu kategoriju spadaju oni koji pljuju, psuju, hodaju okolo prljavi i misle da je to cool, sline po svima, itd.

6. Fkt jaaako voli češnjak ili crveni luk – opet banaliziramo, ali da, i to je moguće. Ekipa koja baš voli razne vrste luka nije baš poželjna za ljubljenje. Loš zadah je nužna posljedica, a to baš nitko ne preferira. Ako je tvoj/a simpa fan luka, jednostavno se pomiri s činjenicom da ćeš ga uvijek osjećati u njegovom/njezinom zadahu (i suptilno mu/joj ponudi žvakaču gumu).

via GIPHY


Sada kad si bojatiji/a za tu informaciju, možda ćeš joj/mu lakše pristupiti i konačno joj/mu dati taj prvi kiss...


Foto: The Goldbergs Screenshot/Giphy

M.Z.

Provjeri još...

Cmokanje (ni)je filozofija – 15 stvari koje ćeš primijetiti pri prvom poljupcu s novom osobom

Postani savršena ljubilica - šest koraka do najboljeg francuskog poljupca

Najgore vrste poljupca – ovakve puse ne želimo primiti

ljubljenje prvi poljubac izbjegavanje kiss

Još vijesti