Slika nije pronađena

Bilo da te tek čeka tvoj prvi poljubac ili je on već iza tebe, nije loše saznati kako postati još boljom i vještijom.

Prvi poljubac se može činiti malo zastrašujućim pogotovo ako znaš da simpa već ima iskustva. Ne želiš se osramotiti niti ispasti glupa, već ga zadiviti. Donosimo ti 8 provjerenih savjeta koji pale i zbog kojih ćeš biti još bolja u ljubljenju. Bilo da te tel čeka prvi poljubac ili si ga već imala, koji novi savjet nikada nije naodmet. Sljedeći put kada ćeš se ljubiti s nekime, isprobaj neke (ili sve) od ovih savjeta.

1.Sporije i strastveno je ono što će učiniti poljubac posebnijim
Kada je situacija zagrijana, može te ponijeti, ali nije loša ideja stati na loptu i usporiti poljubac. Bolje je da ne pretjeruješ i ne brzaš, jer nekada je stvarno manje više, a ovo je jedna od tih situacija. Ako usporiš, simpa neće misliti da si dosadna, već bi ga mogla dodatno zaintrigirati i učiniti poljubac intimnijim.

2.Gricni ga za usnu
Najlaganije i najnježnije moguće. I ne prečesto. Ovo može biti zabavno i strastveno iznenađenje dok se ljubite, ali bitno je ne pretjerati. Usne su osjetljive  i lagani ugriz koji se može činiti kao da nije ni osjetio, sigurno je osjetio.

3.Nemoj pretjerati s jezikom
Nitko, ali nitko, neće reći da je dobar poljubac onaj gdje te netko izmaltretira jezikom. Osjećati se nakon poljupca kao da je te pas polizao nije ono na što se cilja. Još jedna stvar koju bi s jezikom trebala izbjegavati je guranje jezika nekome u usta bez razmišljanja. Kada se ljubite, trebali bi se oboje jednako truditi i to bi trebalo biti zabavno iskustvo. Ako se ne osjećaš ugodno, nemoj ni trena razmišljati, uvijek se možeš odmaknuti i prekinuti poljubac.

4.Iskoristi i ruke
Postoji hrpa stvari koje možeš raditi s rukama dok se ljubiš s nekime, zato bi bilo šteta da ti samo vise uz tijelo. Možete se držati za ruke, možeš mu proći rukama kroz kosu, staviti mu ih oko vrata, proći lagano po leđima...doslovno bilo što je bolje od samo pasivnog stajanja.

5.Nemoj zaboraviti na poljupce po vratu
Jedna stvar na koju se često zaboravlja, a koja će mnoge oduševiti je ljubljenje po vratu. Vrat je jedan od osjetljivijih dijelova tijela i to uzmi u obzir kada ćeš se sljedeći put ljubiti s nekime. Kada se već neko vrijeme ljubite, iznenadi drugu osobu tako da se lagano pomakneš s usana na obraz, bradu pa vrat. Budi nježna jer ne želiš ostaviti ljubavni ugriz, nije ga tako lako prekriti, pogotovo ljeti.

6.Uzmi predah i iskoristi ga za još malo romantike
Uhvatiti zraka na trenutak između ljubljenja nije najgora stvar niti znak da prekidaš poljubac. Kako ćeš iskoristiti tih nekoliko sekundi je ono što se broji. Nemoj se previše odmaknuti, već iskoristi ovo vrijeme da se lagano nasmiješ ili pogledaš u oči osobu s kojom se ljubiš. Nije loša ideja ni reći koliko ti je dobro ili mu šapnuti nešto slatko.

7.Poljubi ga kada to najmanje očekuje
Dok se god radi o nekoj prihvatljivoj situaciji ili lokaciji. Ovo je još jedna stvar koja može poljubac učiniti boljim i za pamćenje. Kada napraviš nešto ovakvo neočekivano, proradit će adrenalin, i povećati šanse za luđim i strastvenijim iskustvom. Nemaš što za izgubiti!

8.Samopouzdanje je sve
Jedno bitno pravilo kod ljubljenja: budi sigurna u sebe i ono što radiš, čak iako ne znaš što radiš. Samopouzdanje osvaja, a kako netko može znati da samo glumiš da si puna samopouzdanja? Nikako! Iako zezneš nešto, ako pristupiš tome sa sigurnošću i kao da si to namjerno tako napravila, osoba s kojom se ljubiš neće ni pomisliti da si napravila grešku.

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - Ollyy

M.T.

Pogledajte još:

Mislite da ste stručnjak za ljubljenje? 10 neobičnih činjenica o ljubljenju koje niste znali

Nemojte biti ribe poput Shawna i Camile! Ovih 15 tajni o ljubljenju znaju samo najbolje ljubilice

Prednosti ljubljenja – pet dobrih razloga zbog kojih smo puse još više zavoljeli

poljubac ljubljenje prvi poljubac savjeti

Još vijesti