Slika nije pronađena

Otkad se flertanje preselilo u virtualni svijet, svi se trudimo dešifrirati lajkove, komentare, pokeanje, zahtjeve za prijateljstvom i ostale mehanizme društvenih mreža.

Svaku večer se dopisujete, ali kada se sretnete u školi, jedva izusti 'bok' – je li ti poznat takav scenarij? Ponašanje u stvarnom i virtualnom životu može se uvelike razlikovati što nas dodatno zbunjuje.

Kako bi lakše skužila koje su njegove namjere, složili smo kratki vodič koji bi mogao pomoći:

*Do sada ti je lajkao sve fotke, ali najednom je prestao

Sjećaš se pjesme Katy Perry 'Hot n Cold'? Ni slavna pjevačica ne može dokučiti što se točno krije u glavi pripadnika muškog roda! U svakom slučaju priznajemo da je jako iritantno kada te obasipa pažnjom, a onda iznenada nestane. Jedino što možeš učiniti u ovoj situaciji je nastojati ne razmišljati previše. Je li se ohladio? Možda samo ima loš tjedan? Što ako se zaljubio u neku drugu curu? To su pitanja koja će ti se motati po glavi i uznemiravati te, a odgovor ionako nećeš dobiti. Duboko udahni, smiri se i daj mu malo vremena. Ako mu se sviđaš, ponovno će se javiti u nekom razumnom vremenu. Ako ne, tko ga šiša onda!


*Iznenada te maknuo s liste prijatelja

Glasina kaže da je Rita Ora prekinula s jednim dečkom tako što ga je 'unfollowala' na Instagramu – možeš li zamisliti ružniji scenarij? Ako si primijetila da te 'unfriendao', provjeri je li maknuo još ljudi s liste prijatelja. Možda je odlučio srezati listu. Ako to nije slučaj, prisjeti se vašeg posljednjeg razgovora ili dopisivanja – može li to biti razlog? Jesi li učinila nešto što ga je povrijedilo? Ako je odgovor 'ne', uvijek ti ostaje opcija da ga pitaš izravno bez okolišanja. Zrela i normalna osoba će odgovoriti, a ako te ignorira, onda imaš posla s balavcem za kojim ne trebaš žaliti.


*Stalno ti komentira statuse i lajka fotke

Ako postoji pokazatelj da mu se sviđaš, lajkovi i komentari su definitivno dokaz njegove simpatije. Prijateljice će ti sigurno lijepiti srčeka na profilnu fotku, ali dečki to ne rade tako često – osim ako im se netko jako sviđa. Jedino što trebaš provjeriti lajka li i komentira fotke i svim drugim djevojkama jer ako se radi o tome – naletjela si na 'igrača'.


*Vidio je tvoju poruku, ali nije odgovorio

Priča zvana 'seen', svima je poznata. Ako je vidio tvoju poruku, zašto ne odgovara? Razlozi mogu biti različiti; možda je baš kasnio u školu, možda je igrao najdražu igricu u trenutku kada je pročitao poruku, možda mu se ispraznila baterija, a možda ga jednostavno nije briga. Ovisno o tome koliko dugo neće odgovoriti, shvatit ćeš sviđaš li mu se. Svakome se može dogoditi da je u gužvi, no nakon nekog vremena bi ipak trebao odgovoriti. Ti si prebacila lopticu njemu, a sada je njegov red.


Foto: Shutterstock
I.N.

Pročitajte još:

6 znakova da mu ne trebaš slati poruke

Probij led: SMS poruke kojima možeš 'uletjeti' simpatiji

SMS-ovi koje nije cool slati dečku

društvene mreže Komentari lajkovi