Slika nije pronađena

Ghostanje, trend koji se pojavio prije nekog vremena, ali je i dalje aktualan, je kada ti osoba s kojom se dopisuješ odjednom bez ikakvog razloga prestane odgovarati na poruke i ignorirati te, ali i dalje vidiš da redovito objavljuje na društvenim mrežama.

Pitanje koje nas često muči kada nam to netko napravi je – da li smo mogli skužiti da će do toga doći i kako reagirati, ali i što napraviti kada shvatiš da te netko planira ghostati.

Dopisuješ se s nekime, sve je super i onda odjednom, ta ti osoba počne odgovarati 'svake prijestupne godine', počnete se distancirati sve više... čini ti se da znaš gdje to vodi, ali ne želiš preburno reagirati? Evo što napraviti i kako saznati na čemu si.

Ako ne želiš izgledati očajno, ali želiš znati što je s vama, jedan od načina na koji možeš pokušati raščistiti stvari je da postaviš neka pravila.

via GIPHY


Upozori tu osobu kako održavanjem kontakta na nekoj redovitoj bazi znaš da postoji međusobni interes te da ćeš u suprotnom pretpostaviti kako nema konekcije i da je ne zanimaš toliko. Davanje do znanja činjenice da očekuješ odgovor u nekom normalnom vremenskom periodu se možda čini malo zastrašujuće poslati, pogotovo ako se radi o nekome tko ti se sviđa i tek ste se počeli dopkati, ali ovako ćeš najlakše saznati na čemu si.

Ako ti je ovo malo predrastičan potez, možeš iskoristiti ovu blažu varijantu. Pozovi tu osobu na druženje, ali ne direktno, već kaži 'Idem sutra___(vrijeme) u ___(mjesto), ako želiš, možeš mi se pridružiti'. Kada daš do znanja da ćeš raditi nešto zabavno i da je društvo dobrodošlo, lopta je sada u njihovim rukama, ono što se nakon toga dogodi će ti dati do znanja da li se taj netko želi nastaviti družiti s tobom ili je stvarno dopkanje krenulo prema ghostanju. Taj potez ostavi za kraj. Ako ti se osoba ne pridruži, nemoj više trošiti na vrijeme na nju/njega, vrijeme je da kažeš 'thank you, next'.

via GIPHY


Još jedan savjet kojeg se možeš pridržavati je pravilo 3 propusta. Ako pošalješ tri poruke nekome, a ne dobiješ odgovor do tada, to je siguran znak ghostanja. Na neke se ljude ne isplati trošiti vrijeme i živce.

Foto: Unsplash / Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Ghostanje je totalno out – pojavio se novi strašan trend u dejtanju

Korak po korak – što točno napraviti kad ti više ne odgovara na poruku

'Seenao me, ali ne odgovara' – zašto ignorira tvoje poruke?

savjet dopisivanje simpa ghostanje

Još vijesti