Slika nije pronađena
Ako ne možeš pratiti trendove dejtanja, nisi jedina. Mnogi su komplicirani za objasniti, ali ovaj novi je ustvari jednostavan: 'cushioning', kojeg možda i pratiš, a da toga nisi svjesna.'Cushioning' je tehnika dejtanja prema kojoj uz dečka (glavnog aduta), imaš i one sa strane, 'jastuke', s kojima dejtaš povremeno i dopisuješ se, preuzimajući rizik da možda 'uprskaš' odnos s dečkom, ali i smanjiš šansu da ostaneš sama. U principu, razvijaš romantične odnose s drugima, za svaki slučaj, ako ne uspije s 'glavnim'.To podrazumijeva mirenje s neuspjehom unaprijed. Iako se ovaj trend tek nedavno dobio ime, on postoji odavno. Psihologinja Rhodes naglašava da ovo rade ljudi koji imaju problema s emocionalnom intimnošću i razgovorom o osjećajima s osobom s kojom su u vezi. 'Cushioning' je za ljude koji nisu spremni za pravu ljubav.

Naravno, to nije rješenje – jer kada volimo, onda se predajemo potpuno drugoj osobi, ne 's figom u džepu'. Cushioning je samo praksa sebičnih, a to ne potičemo.

Rješenje je da prestanemo brinuti o mogućem prekidu i prepustimo se trenutku. Važno je posvetiti se partneru i otvoreno komunicirati – jedino tako možemo steći obostrano povjerenje.Foto: Shutterstock/Twitter

M.Z.


Pročitajte još:

Flert, dejtanje i dopkanje - grozne stvari koje sve češće rade i cure i dečki

10 razloga zašto je dejtanje u osnovnoj i srednjoj školi koma

Nevolje ljetnih spojeva: zašto dejtanje ljeti nije skroz fora

ljubav cushioning dečko sa strane Novi trend dejtanje

Još vijesti