Slika nije pronađena

Svaki prvi dejt je težak i užasno stresan. No, nisi samo ti ta koja je pod stresom, ali bi svejedno bilo dobro da stres svedeš na minimum kako nešto ne bi pošlo po zlu.

Prvi spoj s osobom, s kojom možda postoje mogućnosti da budeš u vezi, nikako nije lagan. Samo što nekada pretjerujemo i radimo si dodatan stres bez razloga zato na dejt ne bi trebalo gledati kao na neki big deal. Iako je, takvo shvaćanje ti neće pomoći u tome da se opustiš prije spoja.

1.Razmisli o tome čega se najviše bojiš
Pokušaj razmisliti čega se točno toliko bojiš. Hoćeš li pasti, nešto krivo reći ili se izblamirati? Kada shvatiš u čemu je problem, razmišljaj o načinu kako izbjeći sve to tako da se možeš opustiti.

via GIPHY

2.Smišljaj plan za dejt tako da znaš na što se fokusirati
Napravi cijeli plan i izmisli zabavne aktivnosti koje možete raditi. Kada ćeš biti u organizaciji svega toga, nećeš toliko razmišljati o tome da si pod stresom prije dejta.

3.Pokušaj obaviti i neke druge stvari prije dejta da se smiriš
Napravi si zadatke koje trebaš obaviti prije nego što odeš na dejt. Na taj način ćeš manje razmišljati o tome gdje ideš, a možda ćeš i zaboraviti zbog drugih obaveza koje imaš. U svakom slučaju, budi zaposlena prije spoja!

via GIPHY

4.Pokušaj biti samouvjerena jer će sve biti dobro
Prije prvo spoja se moraš napuniti samopouzdanjem. I to u smislu da shvatiš da će sve biti dobro, a ako i nešto pođe po zlu, onda je možda tako trebalo i biti. Ukoliko ti se dogodi neka neugodna situacija to možeš pretvoriti u šalu, a sve samo zato jer imaš sampouzdanja.

5.Nemoj svima govoriti da ideš na dejt jer će te svi dodatno ispitivati
Nervozu prije spoja ti mogu dodatno pogoršati i tvoji prijatelji kojima ćeš reći gdje ideš. Zato bi bilo dobro da to ne govoriš svima jer te onda neće svi ispitivati neke stvari koje bi ti mogle još dodatno stvoriti stres.

via GIPHY

6.Sjeti se da je i on sigurno nervozan
Nisi samo ti nervozna, i on je. Za njega je to isto novo iskustvo, nova osoba i novo poznanstvo tako da mu sigurno nije svejedno. Zbog toga se trebaš opustiti jer vam objema nije lako.

7.Pusti si neku opuštajuću glazbu
Opuštajuća glazba ti može pomoći u ovakvim stresnim situacijama. Nemoj si pustiti nešto što će te dodatno nabrijati, već neku laganu glazbu koja će te smiriti.

via GIPHY

8.Zamisli da se ideš upoznati s nekim novim, a ne da ideš na dejt
Nemoj toliko razmišljati o tome da ideš na dejt s potencijalnim dečkom. Za početak to shvati kao prijateljstvo i novo poznanstvo jer će ti tako sigurno biti puno lakše.

ljubav veza prvi spoj stres prije dejta dejtanje dečko nervoza

Još vijesti