Slika nije pronađena

Kada ti se netko sviđa, samo želiš cijelo vrijeme biti u njegovoj blizini - gledati ga, slušati ga, pričati s njime. No, ponekad (na našu sreću, ne često) se dogodi da nam se svidi dečko koji ne bi trebao!

To je daleko najgora moguća situacija. Kako se izvući iz nje? Kako ne raditi stvari koje inače radiš? Što kada je najgori mogući ishod taj da se i ti njemu svidiš, zato što vas dvoje ne možete ili ne smijete biti skupa?

Donosimo ti nekoliko savjeti kako preživjeti dok te takav 'crush' ne prođe! A za tvoje dobro, nadamo se da će ubrzo proći...

1. Izbjegavaj ga

Ako se radi o dečku s kojim svaki dan sjediš u klupi, to ne znači da sada moraš odjednom promijeniti mjesto na kojem sjediš, samo kako ne bi bila kraj njega. Ai, ipak bi bilo pametnije da se ne trudiš viđati ga stalno. Nemoj ići u kafić u koji on izlazi, nemoj se odjednom pojaviti tamo gdje je on. Probaj se suzdržati i vidjet ćeš da će ti to pomoći. S vremenom će ti biti lakše!

2. Pomalo sa stalkanjem

Svi znamo kako to ide - čim ti se netko svidi, brojiš nakon koliko sekundi ti je pogledao story, koje slike ti je lajkao, kome inače lajka slike, tko ga tagga na memeovima i slično... Prestani s time! Što se više udubljuješ u analizu i stalkanje, to ti više rastu osjećaji prema njemu, a to nije nešto što želimo!


via GIPHY


3. Pronađi zanimaciju

Bilo da se radi o trčanju, plivanju, čitanju, učenju ili druženju s frendicama, sve je bolje od toga da sama sjediš u sobi i samo razmišljaš o njemu. Pronađi nešto što će ti zaokupirati misli dovoljno dugo da njega izbaciš iz glave! Nemoj si dodatno otežavati situaciju, već traži načine kako ju olakšati. Ovo je jedan od njih!

4. Nemoj ignorirati curu dečka koji ti se sviđa

Popularno je mišljenje da cura dečka koji ti se sviđa je ustvari samo zapreka koja stoji na putu vaše sreće, ali u stvarnom životu, to nije slučaj. Radi se o curi koju taj dečko vrlo vjerojatno voli (ili mu je barem stalno do nje) i sigurno ju ne bi volio vidjeti povrijeđenu ili nesretnu. Pokaži malo poštovanja prema njoj, zato što tko zna. Možda ćeš se jednog dana ti pronaći na njezinom mjestu...

5. Priznaj si da ne želiš biti 'ona s kojom se vara'

Vječna je polemika je li bolje biti ona koju se vara ili ona s kojom se vara, ali pazi ovo - zar ne bi bilo najbolje biti nijedno od toga dvoje? Sigurno ne želiš biti njegov drugi izbor koji skriva od očiju javnost, svojih prijatelja, roditelja, a možda čak i sebe samoga. Želiš li ti njega skrivati? Ne. Stoga si priznaj to. Ne postoji dečko vrijedan takvog poniženja!


via GIPHY


6. Postavi si čvrste granice

Trenutak  te vrlo često može ponijeti da napraviš stvari koje inače ne bi i koje ćeš sigurno zažaliti. Kako bi to spriječila, postavi si čvrste granice koje ćeš poštivati uvijek. Napravi si listu razloga koje ćeš si ponavljati kada budeš na kušnji i nemoj onda posustati. Daj sve od sebe da se ne izdaš!

Jesi li se kada našla u sličnoj situaciji? Kako si riješila problem?


Foto: Giphy/Shutterstock

A.Š.

Pročitaj još:

SAMO ZA DEČKE Ovako možeš zavesti baš svaku curu koja ti se sviđa

Evo zašto se povučeni dečki više sviđaju curama od onih glasnih – dokazala znanost

UPS Najgora moguća situacija – šest znakova da se tvojoj simpi sviđa tvoja BFF

dečko cura simpatija sviđanje savjet

Još vijesti