Slika nije pronađena

Seks je normalna stvar koja ne bi trebala biti tolika tabu tema. Seks nažalost, može dovesti do stvari koje nisu poželjne, kao što su razne bolesti ili neželjena trudnoća.

Upravo zbog tih razloga, seksu treba pristupati ozbiljno. Ne treba se zaletavati niti raditi stvari bez razmišljanja o tome gdje to vodi. To ne znači da bi seks trebao biti nešto čega se bojiš, ali definitivno bi trebala biti odgovorna kada tome pristupaš.

Seks bez zaštite je definitivno dokaz da nisi dovoljna odgovorna. Danas postoji toliko opcija pomoću kojih se možeš zaštiti od neželjene trudnoće i raznih bolesti, da je bedasto imati seks bez zaštite. Među hrpom različitih zaštita, apsolutni su nam favorit kondomi.

Donosimo ti četiri razloga zašto je to tako!

1. Zaštita od spolnih bolesti

Dok su ostale zaštite fokusirane na to da ne ostaneš trudna, kondomi su ustvari jedini koji te štite od spolnih bolesti. Spolne bolesti možeš pokupiti od nekoga koga ne poznaješ dovoljno dobro, ali i od nekoga koga poznaješ. Možda je osoba zaražena, ali jednostavno ne pokazuje nikakve simptome te nije niti sam svjesna toga da je bolesna.

Bolje je spriječiti nego liječiti!


via GIPHY


2. Nema nikakvih nuspojava

Dok pri uzimaju kontracepcijskih tableta ipak mijenjaš svoje zdravstveno stanje te se petljaš s hormonima, pri korištenju kondoma nema tih problema. Jedini je problem ako si alergična na kondome, no to je toliko rijetko da su šanse stvarno minimalne za to... Bez brige!

3. Lako se nabave

Realno, dok dođeš do kontracepcijskih tableta ili spirale, ipak će ti trebati nešto više vremena nego da jednostavno odeš na obližnji kiosk ili do dućana i kupiš kondome. Možda ćeš pri prvoj kupnji osjećati nekakav sram ili 'strah', no vjeruj nam da kada ih jednom kupiš, ćeš vidjeti da se ne radi o ničemu strašnome, već o totalno normalnoj stvari!


via GIPHY


4. Efikasna zaštita protiv trudnoće

Postoje neke vrste zaštite protiv trudnoće koje se na kraju ipak nisu pokazale toliko efikasne, te su cure nažalost završile trudne. Kondomi su doista i dan danas, jedna od najučinkovitijih zaštita. Jedino kada može doći do nekih problema jest ako kondom pukne, no to nije toliko česta pojava, pogotovo ako se kondom pravilno nanese.

Eto, nadamo se da smo i vas uvjerili da navijate za kondome i koristite ih redovito.

Foto: Giphy/Profimedia

A.Š.

Pročitaj još:

Ono kad dečko tijekom seksa potajno skine kondom – opasan TREND dobio naziv

Baš tada sretneš člana obitelji na blagajni – pet faza 'sramoćenja' kada kupuješ kondome prvi put

Kako kupiti kondome, a da ne propadneš u zemlju od neugode?

seks cura dečko Zaštita kondom

Još vijesti