Slika nije pronađena
Seks je jako bitan – kroz njega možemo puno naučiti o osobi koju volimo (a samo s takvima stupamo u odnos, jelda?) - ali nije najbitniji. Zdravu vezu čini više od fizičkog kontakta; psihičko bondanje je osnova.

Seks je samo 'šlag na torti' zdravog odnosa, svojevrsna nadogradnja. I sigurno ćete barem jednom u životu s nekim imati dobar seksualan odnos, ali ne kvalitetan odnos općenito.

Za zdravu dugu vezu tri su stvari bitnije od seksa.

1. Otvorena i iskrena komunikacija – to je defo osnova svake dobre veze jer samo ako imate takvu komunikaciju, možete oboje izraziti svoje potrebe i želje, bez da nastane svađa ili uzbuna. Ipak, u skladu s poslovicom 'ispeci pa reci', prethodno moraš biti sigurna u svoje vlastite osjećaje, stavove, želje i potrebe, prije nego ih 'blebneš' njemu. Mi cure znamo biti 'brze na jeziku' pa nam poslije obično bude žao... Isto tako, otvoren razgovor može nekoga od vas povrijediti, čak i ostaviti slomljenog srca. Zamislite samo kako biste se osjećale da vam dečko kaže da mu se sviđa druga cura. Ali to je jedino ispravno...2. Da prihvatiš činjenicu da ti tvoj dečko ne može pružiti baš sve – zato postoje prijatelji, obitelj, šire društvo... nitko na svijetu ne može zadovoljiti sve naše potrebe. Jer u tom slučaju osobu s kojom smo počinjemo 'gušiti'. Osim toga, ako prekinete, ne želiš da se cijeli tvoj svijet sruši – radije održavaj odnose sa svim ljudima koje voliš.

via GIPHY


3. Da ste jednako prijatelji, koliko i ljubavnici – moraš poštivati njegove stavove, ideje, razmišljanja i voljeti ga sa svim manama i vrlima, baš kao i prijatelje. Morate se moći družiti u većoj ekipi, učiniti dane provedene zajedno zanimljivima i morate si biti podrška.

Sve to zajedno čini temelj za dobar odnos u kojem je seks vrhunac vašeg odnosa. Ali znate kako to ide – planina nastaje na podnožju...Foto: Unsplash/Giphy

M.Z.
Pročitajte još:

[KVIZ] Razgovor, dodir ili poljubac – što ti smatraš prevarom?

Problem zvan seks – čega se najviše boje cure, a čega dečki?

Nemoj lagati sama sebi - 6 znakova da je vrijeme za prekid

ljubav dečko prijatelji Komunikacija par ljubavnici cura seks

Još vijesti