Slika nije pronađena

Znaš ono kad obožavaš svog frenda, znaš sve o njemu, zezancija je super i onda odjednom shvatiš – da si se zaljubila u njega. Nekad taj osjećaj nastane preko noći, nekad postepeno shvaćaš da je tvoj frend ili frendica jednostavno idealan za tebe. Događa se i curama i dečkima.

Budući da je ovo jedna od čestih ljubavnih komplikacija, imamo nekoliko savjeta za tebe. I iskreno – ovo je jedna od baš bed situacija tako da sretno u svakom slučaju!


Dobro razmisli što osjećaš, ALI STVARNO DOBRO
– možda misliš da si zaljubljena i da voliš svog frenda ili frendicu, ali možda se varaš. Možda očajno želiš curu ili dečka pa ti se ovo čini kao super rješenje. Možda ga stvarno voliš kao frenda, ali zapitaj se bi li funkcionirali kao cura i dečko? Možda je tvoj najbolji frend ili frendica u novoj vezi pa si ljubomorna i osjećaš nešto krivo? Naš savjet: DOBRO razmisli kakvi su tvoji osjećaji. Recimo – da ti sad dođe simpa i pita te za hodanje bi li ga odbila zbog frenda/frendice?Reci što osjećaš
– nekad te šesto čulo ne vara. Ako misliš da tvoj frend ili frendica osjeća isto i da vam je baš lijepo zajedno onda jednosatno reci što osjećaš. Naravno da riskiraš to da upropastiš cijelo prijateljstvo, ali veze koje nastanu iz takvog odnosa budu najljepše.


Jesi li spremna sve riskirati?
Čim kažeš što osjećaš moraš biti spremna na rizik. Možda se tvoj frendica ili frend prepadne ako ne osjeća isto i udalji se. Situacija je jednostavna – poznaš ga najbolje i znaš kako bi mogao reagirati. Nemoj ugroziti prijateljstvo ako nisi sedamdeset sigurna da će okej reagirati.


Pazi na tajming – nemoj ništa reći prije nekog važnog testa ili neke napete situacije. Sjednite u miru na kavu pa mu sve reci. Ili pošalji neki veliki inbox nekad navečer kad znaš da je sam. I pazi općenito na tajming – ako je u sretnoj vezi velike su šanse da neće ostaviti curu koliko god to tako bilo u filmovima.

POMOĆ – flertaj! Dakle od drage frendice okreni spiku na curu kojojo se sviđa dečko. Lijepo ga pogledaj, malo dulje zagrli, nasmiješi mu se i promijeni cijelu spiku. Ali pazi da to sve skupa bude spontano. Nemoj forsirati ništa ili planirati situacije, neka se sve događa spontano. Možda on uhvati tvoju vibru pa i on sam proba nešto.


U svakom slučaju SRETNO!

 

Foto: Unsplash

I.I.


Pročitajte još:

Reći ili šutjeti – što kad te živcira nova cura tvog best frenda?

Tvoja bff je muško – stvari koje kuže samo cure koje se druže s dečkima

Dvije bff i jedan dečko – slavna prijateljstva koja nisu pukla zbog ljubavi

zaljubljena frend bff ?

Još vijesti