Slika nije pronađena

Idete van skupa, slažete se u svim pogledima, zna sve tvoje tajne i uvijek ima najbolji savjet za tebe – on je tvoj najbolji frend, a samo jedna stvar ne štima – njegova nova cura.

Što napraviti kad tvoj bff nađe curu koja je totalno kriva za njega, ide ti na živce i ne možeš je vidjeti nacrtanu? Česta situacija – kako je najbolje postupiti i koji su rizici?


Ako mu kažeš iskreno što misliš:

Riskiraš da se naljuti opako i više ne progovori riječ s tobom

Riskiraš da kaže njoj što si rekla i da te zajedno počnu hejtati

Riskiraš da ti prestane pričati o svojoj vezi, a to će rezultirati time da ćete se udaljiti



Ako mu ne kažeš što misliš:

Fejkat ćeš tako dugo dok ne pukneš na živce

Riskiraš to da se naljuti jer si mu tajila svoje iskreno mišljenje

Riskiraš to da ćete se udaljiti jer ćeš da izbjegavati jer nećeš moći slušati njegove hvalospjeve o novoj curi.



I što napraviti? Postoji nekoliko opcija – niti jedna nije ispravna ili točna, možeš samo izabrati jednu i nadati se da će proći dobro.

1. Nemoj reći ništa i daj curi priliku – možda je znaš iz davnih dana pa se promijenila, možda samo na Instagramu izgleda čudno a uživo je draga, možda ti je netko treći rekao nešto loše o njoj što zapravo nije istina. Daj curi priliku i nemoj odmah napraviti dramu.


2. Zapitaj se zašto je hejtaš
– ne kažemo da je uvijek taj slučaj, ali ponekad ti smeta jer si zapravo zaljubljena u svog bff. To je već drugi problem i imaš samo dvije opcije – ili ćeš mu priznati ili ćeš šutjeti i patiti u tišini.

3. Reci mu iskreno, polako i nježno što misliš – ako si sto posto sigurna da cura nije dobra za njega (ali on je zaljubljen preko ušiju) moraš biti jako nježna i taktična. Pozovi ga na kavu i nemoj mu grubo sasuti sve u lice. Možda da mu izneseš neke argumente, ali nikako ne napadačkim tonom. Pusti ga da sam zaključi.


4. Neka vrijeme sve riješi
– ponekad je jednostavno bolje samo pustiti. Ako znaš da je dečko inteligentan i razuman, shvatit će da cura nije dobra za njega i nakon par tjedana sve će se vratiti normalnu i ti nećeš ispasti 'bad guy'. Ako napraviš dramu, oni prekinu, samo ćete se bez veze svađati. Opet, s druge strane, možda curka baš ispadne skroz cool i svidi ti se i bit će ti jako žao da si je hejtala na početku.

U svakom slušaju -  good luck!

Foto: Unsplash

I.I.

Pročitajte još:

Nisi umislila: Što kad je najbolja frendica tvog dečka vještica iz pakla

Jedan od veliki problema za bff – što kad se tebi i frendici sviđa isti frajer?

Ponekad su cure komplicirane – prednosti toga kad ti je BFF dečko

dečko frend cura bff frendica najbolji frend

Još vijesti