Slika nije pronađena

Bez obzira na to gdje gledali, što čitali, s kim se družili – imamo osjećaj da nas seks stalno okružuje. Gotovo svi o njemu pričaju, on prodaje proizvode, a nerijetko ga koriste filmaši i pjevači u svojim uradcima.

Netko tko još nije stupio u spolne odnose zbog toga može osjećati veliko opterećenje. No, ne seksaju se svi srednjoškolci kako se to naizgled čini. Filmovi i serije sugeriraju da bi nevinost svi trebali izgubiti u tinejdžerskoj dobi, a pogotovo predlažu da se to dogodi poslije maturalne zabave.

Neki ljudi su svoj prvi put imali na fakultetu te zbog toga ne žale, a svoja iskustva podijelili su na internetu, a mi donosimo neka od njih:


Nisam namjerno čekala do fakulteta na seks, ali to se tada dogodilo jer sam upoznala osobu s kojom sam to htjela napraviti. Nikada nisam razmišljala o tome kada to trebam napraviti dok nisam upoznala dečka s kojim sam bila u dužoj vezi, a kada sam ga upoznala misao se pretvorila u stvarnost.

djevojka 18 godina

Imao sam prilike za seks i prije, ali problem je bio u tome što sam ja htio privatnost, htio sam se prvi puta seksati u svom vlastitom prostoru, a ne u roditeljskoj kući. Nikada nisam imao previše privatnosti jer nas je u obitelji bilo šestero, a fakultet mi je omogućio osobni prostor i privatnost. Nisam dečko koji će to učiniti na zadnjem sjedištu auta i slično, više sam romantičan tip.

dečko 19U principu, imala sam tri dečka tijekom srednje, ali niti s jednim nisam imala ozbiljniju vezu. Mislim da sam u glavi imala glas koji je govorio da prvi put želim da bude poseban pa nikada nisam imala potrebu to napraviti s dečkima s kojima sam prije bila. Zapravo, mislila sam da nisam dovoljno zrela za seks.
djevojka 20


Uvijek sam mislila da ću čekati do braka na seks jer sam htjela da to ipak nešto znači i da budem s čovjekom kojeg volim. Ipak nisam čekala do braka da izgubim nevinost pa sam to učinila s dečkom s prve godine faksa s kojim sam bila šest mjeseci u vezi. Taj dečko s faksa je sada moj muž (on ima 25 godina), a znala sam da ako se s njim seksam prvi put da ću to učiniti s nekim koga volim i kome vjerujem. Moj savjet djevojkama je da čekaju dok ne upoznaju onog kome će u potpunosti vjerovati.

djevojka 22
Čekao sam do faksa jer iskreno nisam ni imao s kime se seksati. Nisam imao veze u srednjoj, a dok si mlađi valjda misliš da je seks nešto što bi ti jako trebalo značiti u životu, osobito prvi put. No, kasnije sam promijenio mišljenje i kada sam došao na fakultet tako me nije bilo briga s kim ću izgubiti nevinost.

dečko 20


Nije bilo nekog velikog razloga zašto sam čekala do faksa – nisam čekala zbog svog emotivnog stanja ili zbog religijskih uvjerenja. Jednostavno sam vjerovala svojoj intuiciji i rekla samoj sebi da ću to učiniti s nekim s kim će mi biti skroz ugodno. Prvi put sam se seksala s dečkom s kojim sam se često družila, a realno mislim da sam čekala dok dovoljno odrastem da mogu sama donositi svoje odluke.

djevojka 19Čekala sam zbog religije, ali kasnije sam shvatila da se moja vrijednost ne bi trebala procjenjivati po broju seksualnih partnera i sličnih stvari.

djevojka 23


Odrastao sam u katoličkoj obitelji, a moji roditelji su se oženili vrlo mladi nakon godinu dana hodanja. Time su meni i mojoj braći na neki način usadili moralni kompas, a ja sam upoznao djevojku na fakultetu koja mi se jako svidjela. Imali smo puno prilika da spavamo zajedno, a to nismo učinili. Kada smo se konačno na to odlučili ja sam mislio da ću ju oženiti, ali sudbina nije tako htjela pa smo se razišli. 

dečko 25prvi put do faksa seks izgubili nevinost na faksu

Još vijesti