Slika nije pronađena

Neke stvari nema potrebe požurivati, a jedna od njih je i tvoj prvi put. Ako još nisi spremna, nisi spremna. Nema veze ako su drugi već izgubili nevinost, nemoj se u ovome mjeriti ni s kime.

Pritisak zbog toga što je većina tvojih vršnjaka već imala svoj prvi put ili nagovaranje dečka da to napraviš ako ga voliš su loši razlozi za gubljenje nevinosti. Pravo je vrijeme onda kada si TI spremna. Svi su različiti i samo zato što svi drugi to rade, ne znači da moraš i ti. Pogotovo ako još nisi spremna i želiš to napraviti da ne ostaneš zadnja djevica ili da usrećiš dečka. Ako su ti ove situacije dobro poznate – sve ili samo nekoliko njih, to je znak da još nisi spremna za svoj prvi put i da je bolje da pričekaš.

1.Svi drugi to rade pa misliš da trebaš i ti
Ne trebaš. Ne bi trebala pristati na ništa zbog pritiska drugih, a ako ti nisi spremna i sigurna da to želiš. Ovo vrijedi za sve situacije, bilo da se radi o seksu ili nečem skroz drugom. To mora biti tvoja odluka. Uostalom, puno puta će ispasti da oni koji su najglasniji i hvale se okolo, zapravo to uopće nisu niti napravili, zato se nemoj voditi time što drugi govore.

2.S dečkom si kratko u vezi
Možeš li reći da si sigurna da nije s tobom baš iz tog razloga? Kada ste u vezi tek nekoliko tjedana ili par mjeseci, to se računa pod kratkom vezom i može ispasti da te lik samo htio iskoristiti. Koliko god da divno i dobro on zvuči, govori ti da si mu sve i da te voli, sve to može biti samo njegova taktika.

3.Želiš se prije napiti da budeš manje nervozna
U redu je da si malo nervozna, ali toliko da se želiš napiti kako bi se opustila? To je znak da nikako još nisi spremna.

4.Dečko ti je postavio ultimatum
Da će te ostaviti ako to ne napravite ili da ga ne voliš ako ne pristaneš na seks s njim. To te ne bi trebalo nagovoriti na seks, nego nagovoriti na prekid. Svaki dečko koji ti daje ovakve ultimatume nema dobre namjere. Onaj kojem je stvarno stalo, taj će čekati dok budeš spremna.

Slika nije pronađena Kako da vam bude manje neugodno tijekom seksa? 6 savjeta koji će ti pomoći da se opustiš

5.Nije ti ugodno pričati o seksu
Ako ti nije još ugodno niti pričati o ovoj temi, zašto misliš da si spremna to i napraviti? Neki su sramežljivi i o ovakvim temama koje su i dalje pomalo taboo nije im ugodno pričati. Možda je to znak da samo nisi spremna. Pogotovo ako s dečkom ne možeš pričati o toj temi.

6.Već ste dugo zajedno i vrijeme je da vezu podignete na novi level
Postoje i drugi načini da vezu podignete na novi level. Nemoj misliti da postoji trenutak u vezi kada je vrijeme za prvi seks. On ne postoji i sve ovisi o tome kada ste ti i on spremni. Nema veze koliko ste dugo zajedno, ako ne osjećaš da si spremna i dvoumiš se, onda još nije vrijeme.

par u krevetu Vodič za cure: Stvari koje ti nitko neće reći o prvom seksu, a koje MORAŠ znati

7.Nisi 100% sigurna
Ako i mali dio tebe oklijeva i misli da to nije dobra ideja – nemoj. To ti tvoj instinkt govori da nisi spremna i trebala bi ga slušati. Čak iako si već pristala, u bilo koje vrijeme se možeš predomisliti.

8.Pristala bi na seks bez zaštite ako bi tvoj dečko to tražio od tebe
Ovo samo pokazuje da nisi još dovoljno informirana o seksu i da nisi niti spremna za njega. Dok ne znaš koliko je bitno koristiti zaštitu, ne samo da se zaštitiš od moguće trudnoće, već i od spolnih bolesti, bolje je pričekati. Informiraj se dobro o svemu prije nego odlučiš napraviti taj korak.

prvi put seks nevinost jesi li spremna nisi spremna

Još vijesti