Slika nije pronađena

Nova školska godina donosi nove avanture, a jedna od njih je i svakako ona ljubavna. Uz nekoliko jednostavnih koraka, osvojite srce svoje simpatije!

 Povratak u školske klupe znači i povratak starim problemima – kako osvojiti osobu koja nam se sviđa? Pitanje na koje nikad ne postoji jedan i točan odgovor, ali postoji puno savjeta koji vam mogu pomoći.

1. Jednostavno priđite svojoj simpatiji

Znamo da je puno jednostavnije to reći nego zbilja napraviti, ali samo se treba zapitati – što je najgore što se može dogoditi? Najgora varijanta jest da ona ili on kaže da ne osjeća isto prema vama,ali to samo znači da niste suđeni jedno drugome i da iza ugla čeka netko bolji Sve se u životu događa s razlogom i jedan 'ne' je samo znak da to nije to.

Malo kompliciranija situacija je ako je simpatija najbolji prijatelj ili prijateljica. Priznati prijatelju da osjećaš nešto više prema njemu nije lako i to može promijeniti vaš odnos. U najboljem slučaju, možete shvatiti da mislite isto i postanete par. U najgorem slučaju, neko će vrijeme biti malo čudno, ali ako ste zbilja prijatelji nakon nekog će se vremena stvari vratiti u normalnu i svako će krenuti u (svom) ljubavnom putu.

Ali u svakom slučaju treba reći što mislite jer je život prekratak da ne bismo barem probali.2. Nema više beznačajnih veza

Ponekad jednostavno na prvu znaš da netko nije za tebe. Možemo to zazvati nekim šestim čulom, ali kao da ti nešto duboko u tebi govori da to nije to. No, usprkos osjećaju nastavljaš se viđati s osobom. Možda je to beznačajan poljubac u klubu, možda kava preko tjedna, možda dopisivanje koje traje cijeli dan, ali malo po malo dani postaju tjedni, tjedni mjeseci i jednostavno je to već prava veza. Veza u kojoj nisi iskreno sretna ili sretan. To nikome ne treba u životu. Svatko zaslužuje biti sretan i beznačajne veze ne koriste nikome.

Naravno, nema ništa loše u zabavljanju i ponekad ne definiranju veza, ali važno je odlučiti što želiš. Ako želiš vezu

, ali nikako da nađeš 'onog pravog ili pravu' pokušaj napraviti mali popis toga što ti je zbilja važno kod osobe s kojom želiš biti u vezi. Bit će ti lakše jer ćeš znati što da tražiš. Baš kao u trgovini – ako imaš popis shopping će biti prije gotov nego da besciljno lutaš.


3. Ne uskači iz veze u vezu

Prekinuli ste i osjećaš se kao da je smak svijeta. Normalno je biti tužan, normalno je osjećati se kao da ništa više nema smisla i da nemaš razloga za ustanak iz kreveta. Ali taj osjećaj će proći. A kad prođe, važno je dati si vremena da se oporaviš. Emocionalno i fizički. Čak i ako ste prekinuli zbog treće osobe, važno je dati si vremena da staneš na noge i odmoriš od svega. Prekidi nikada nisu laki i uzimaju puno energije, a u novu bi vezu trebalo uči čiste glave i ostaviti sve loše emocije iza sebe. Zato savjet glasi da se nakon prekida treba družiti s prijateljima, napraviti sve ono za što možda nije bilo vremena ili prilike dok ste bili u vezi i onda mirne i hladne glave krenuti u potragu za novom ljubavi.


4. Potrudit ću se oko svoje nove veze

Prošla je faza zaljubljenosti i kao da su odnosi među vama zahladili. Ako se osjećate pomalo čudno što je tako, ali i dalje želite svaki dan provesti s tom osobom, to je normalno. No, tek je sada potrebno raditi na vezi. Bilo je lako dok ste se smijali svaki put kad bi se vidjeli i leptirići nisu nestajali iz vašeg trbuha, ali kad dođu problemi u školi i doma i više niste stalno dobre volje – tu je problem. Potrebno je puno razgovarati o tome kako se osjećate kako biste mogliriješiti eventualni problem između vas. Također, potrebno je raditi na vezi da svako malo napravite nešto novo zajedno, odete na neko novo mjesto, upoznate nove ljude i ili upišete neku aktivnost zajedno.


Ako pak tvoja potraga za ljubavi tek kreće, evo nekoliko brzinskih savjeta:

1. Znaj što želiš – napravi popis koje osobine su ti važne i drži se toga

2. Budi neustrašiva – priđi osobi koja ti se sviđa i riskiraj

3. Izbjegavaj stare rutine – promjena je uvijek dobra i možda te dovede k nekim novim ljudima

4. Radi na sebi – ako se sviđaš sama sebi sviđat ćeš se i drugima

5. Nemoj si stvarati pritisak – za sve imaš vremena i sve se događa s razlogom

6. Budi iskrena prema sebi i ne pristaj na ništa što ne želiš

7. Radi nove pogreške – nemoj ponavljati stare

8. Odbijanje nije kraj svijeta – stvarno nije!

9. Nemoj se uspoređivati s drugima - baš takva kakva jesi sviđaš se nekome

10. Budi sretna – čak i ako si tužna, smiješi se, dokazano pomaže u dizanju raspoloženja
ljubav Škola simpatija savjeti

Još vijesti