Slika nije pronađena

Uvijač trepavica koriste mnooge influencerice i obične djevojke – neke ne mogu zamisliti svoju makeup rutinu bez ovog alata za uljepšavanje. On zaista napravi promjenu na trepavicama, posebno kod onih trepavica koje su ravne i kratke. Međutim, korištenje uvijača je jednostavno, ali kako biste postigli željeni efekt, trebate pripaziti na nekoliko stvari kod njegovog korištenja.

Pravilno korištenje uvijača za trepavice možda izgleda jednostavno, ali mnoge djevojke vode borbu s ovim alatom za uljepšavanje. Zaista je potrebno znati kako se uvijač koristi da bi dobili duge i razdvojene trepavice ili kako ne bi došlo do ispadanja trepavica prilikom uvijanja. Prije svega, najbitnije je imati čisti uvijač (bez tragova maskare) i čisto lice bez šminke. Uvijačem se nikada ne smije uvijati ako imate maskaru na trepavicama jer ih se na taj način mogu iščupati. Nakon toga, glavu je potrebno lagano zabaciti unazad da uvijačem ne bi zahvaliti dio kože ili kapka te stavimo trepavice na područje spužvice i lagano pritisnemo uvijač. Zatim u istom tom položaju 'pumpamo' uvijačem nekoliko puta, ali opet oprezno i lagano, bez prevelikog pritiska jer možemo dobiti kontra efekt.

Prije nego što maknemo uvijač od korijena, još jednom pritisnemo vrh trepavica uvijačem kako i vrhovi trepavica ne bi ostali ravni. Naposlijetku, stavimo maskaru i čistim prstima možemo još malo podići trepavice na način da kažiprstom prođemo po trepavicama kao da nastavljamo maskaru. Tako bi trepavice trebale biti lijepe, duge i uvijene kako biste postigli željeni efekt. Osim svih ovih koraka, bitna je higijena i čistoća uvijača, lica i vaših ruku kako ne biste dobili neke neželjene infekcije oko očiju, a one mogu biti opasne i bolne.

Pogledajte još:

Hrana koja pomaže u rastu trepavica! Da tako nešto stvarno postoji – evo što trebaš jesti za dugačke trepavice

Kako pravilno očistiti umjetne trepavice? Umjesto da ih samo spremiš, napravi OVO i produlji im 'rok trajanja'

[FOTO] Isprobala sam serum za trepavice i *oduševljena* sam rezultatom! Ovako je to izgledalo...

šminkanje trepavice uvijač za trepavice

Još vijesti