0

Kupovati umjetne trepavice svako malo ako ih nosiš češće nije baš efikasno. Bilo da se baviš makeup-om pa ti trebaju samo za video/fotkanje ili ih staviš za dejt, ne moraš trepavice nakon kratkog nošenja odmah baciti u smeće, ali ih trebaš pravilno očistiti.

Nijedna krajnost nije dobra. Rijetko tko od nas će baciti umjetne trepavice nakon što smo ih nosili samo jednom i to relativno kratko. Kupovati trepavice svako malo, pogotovo ako ih nosiš često, nije baš budžet friendly. Ne moraš baciti trepavice nakon jednog nošenja, ali ih ni skinuti i samo pospremiti u kutijicu. Zašto im ne produljiti život najviše moguće? Nije tako teško, a veliku ulogu u tome igra to kako ćeš ih pospremiti nakon što ih skineš. Makeup profići imaju proces od tri koraka koji će ti pomoći da pravilno očistiš trepavice i da ti traju što dulje. Nije ništa neizvedivo, dapače, vrlo je jednostavno. Koraci koje oni smatraju obaveznima su:

Skini ljepilo
Prva stvar koju ćeš napraviti kada skineš trepavice je i skinuti ljepilo s njih. To ćeš najlakše napraviti uz pomoć pincete. Samo lagano povuci ljepilo ako je još na trepavicama dok ga u potpunosti ne skineš. Ovo je korak gdje trebaš biti oprezna da ne strgaš trepavice ako povlačiš po njima pincetom kao manijak.

Očisti trepavice
Većina će nakon što stavi trepavice na oči staviti preko njih i tanki sloj maskare. Ako to ne radiš, onda ovaj korak preskoči, ali ukoliko radiš, evo kako skinuti stari sloj maskare bez da uništiš trepavice. Sigurno imaš neku staru maskaru koju više ne koristiš, a koja ti stoji u makeup kolekciji. Izvadi iz nje četkicu, dobro ju očisti i operi, da ne ostanu nikakvi tragovi proizvoda na njoj. Zatim ju namoči u micelarnu vodu i lagano prolazi četkicom kroz umjetne trepavice kao da ih češljaš. Ovo je način uz koji ćeš bez problema i na najnježniji mogući način skinuti ostatke maskare. Kako bi bila sigurna da je sve dolje, možeš uzeti i štapić s vatom, namočiti ga u micelarnu i lagano protrljati trepavice. Ovako ćeš skinuti i zadnje ostatke maskare i ljepila.

Osuši ih
Za sušenje je najbolje poslužiti se papirnatim ručnicima. I kod ovog koraka pazi da si oprezna i nježna. Lagano ručnikom pritisni trepavice, ne želiš biti gruba kako im ne bi uništila oblik. Nakon što to napraviš, nije naodmet ni ostaviti ih kratko vrijeme na otvorenom prije nego ih pospremiš, kako bi se osušile do kraja. Kada su suhe, pospremi ih u njihovo originalno pakiranje, jer će se tako najmanje uništiti i neka čekaju sljedeće nošenje.

Ako se pita vizažiste, ovo je jedini ispravan način za očistiti umjetne trepavice, svi ostali načini će ih uništiti ili im smanjiti 'rok trajanja'.

Foto: Shutterstock.com - MilanMarkovic78/ Shutterstock.com - Edvard Nalbantjan/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

[FOTO] Isprobala sam serum za trepavice i *oduševljena* sam rezultatom! Ovako je to izgledalo...

Što, kako, koliko? Sve što trebate znati prije nego što napravite ekstenzije trepavica

Ne trebaš stavljati umjetne trepavice kako bi dobila isti efekt - postoji jedno jednostavnije rješenje

umjetne trepavicečišćenje trepavicasavjet vizažista

36.470
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!