0

Popis od 7 stvari koje trebaš ubaciti u svoj jelovnik malo češće ako želiš da ti trepavice prirodno rastu. Nije ništa neizvedivo niti nešto do čega ne možeš doći.

Ima nekoliko različitih načina na koje možeš pospješiti rast trepavica. Jedan od njih i onaj koji najčešće cure koriste je korištenjem i masiranjem u korijen trepavica različitih ulja koja potiču rast, a jedan dobar način je i da smanjiš nošenje makeup-a, pogotovo maskara i sjenila da ti se oči i trepavice što više odmaraju. Ima još jedan način koji je zapravo najlakši, a kojeg se ne sjetimo često. To je ubacivanje određene hrane u jelovnik. Postoji čak 7 stvari koje možeš jesti češće, a koje će pomoći da ti trepavice rastu brže, izgledaju gušće i budu sveukupno wow.

1.Jaja
Jaja su puna proteina, a kosa, pa tako i trepavice, imaju u sebi keratin. Kako je to povezano jedno s drugim? Hrana koja je bogata proteinima pomaže našem tijelu da proizvodi više keratina. Tako će ti kosa i trepavice postati čvršće i dulje.

2.Losos
Ova je riba puna omega 3 masnih kiselina, vitamina D i vitamina B. Sve su te tri stvari bitne za trepavice, svaka na svoj način. Omega 3 masne kiseline smanjit će ispadanje trepavica, kao i ako imaš problema s lomljenjem trepavica. Druga dva vitamina potiču pak njihov rast.

3.Orašasti plodovi
Još nešto što je također puno ranije spomenute omega 3 kiseline su i orašasti plodovi poput lješnjaka, oraha ili badema. Osim tog sastojka, oni imaju i puno vitamina E. Kombinacija omega 3 i ovog vitamina pomaže kod prenošenja krvi i kisika u molekule dlaka (trepavica). Poboljšava protok krvi i jača kosu i trepavice. Za neke možda losos neće biti namirnica do koje će lako doći, ali orašasti plodovi su puno pristupačniji.

4.Voće i povrće
Da treba jesti voće i povrće znaju već i vrapci na grani, jer oni su puni različitih vitamina koji će pomoći tvom tijelu na različite načine.

5.Gljive
Gljive su bogate vitaminom B3 i zbog toga će ti pomoći s cirkulacijom i proizvodnjom keratina. Vitamin B3 stimulira rast trepavica i pomoći će ojačati trepavice koje su rijetke i slabe. Uz to, i ovaj vitamin pomaže kod problema ispadanja trepavica.

6.Grah
Još jedna namirnica super korisna za tvoje trepavice je grah, koji sadrži vitamin H i vitamin B9. Oni će popraviti tvoju cirkulaciju i tako pospješiti rast trepavica, koje će izgledati gušće i čvršće. Imati prirodno zdrave trepavice je 100 puta bolje nego pokušati slabije trepavice sakriti stavljanjem umetaka.

7.Žitarice
Žitarice pune vitamina B i željeza su pravi sastojak za ljepše trepavice. Vitamin B9 kojeg ima u njima stimulira proizvodnju melanina, pigmenta koji daje tvojim trepavicama njihovu boju. Željezo je učiniti trepavice jačima, manje lomljivima, a time i ljepšima.

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - Africa Studio/ Shutterstock.com - Alexander_Safonov

M.T.

Pogledajte još:

Kako pravilno očistiti umjetne trepavice? Umjesto da ih samo spremiš, napravi OVO i produlji im 'rok trajanja'

[FOTO] Isprobala sam serum za trepavice i *oduševljena* sam rezultatom! Ovako je to izgledalo...

Ne trebaš stavljati umjetne trepavice kako bi dobila isti efekt - postoji jedno jednostavnije rješenje

trepavicehranarast trepavicazdrave trepaviceduge trepavice

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.866
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!