Slika nije pronađena

Svaka djevojka koja ima prirodno kovrčavu ili valovitu kosu, oduvijek sanja o savršeno ravnoj i svilenkastoj kosi. Čak i djevojke koje imaju djelomičnu ravnu kosu, a misle da im je kosa uvijek van kontrole, žele da im kosa izgleda savršeno uglađeno bez vlasi koje strše na sve strane.

Svoju kosu svrstavam u kategoriju prirodno valovite, suhe, ali i neuglađene, neposlušne i zahtjevne jer nakon pranja svaki pramen strši na svoju stranu, a valovi nisu jednakomjerno raspoređeni. S obzirom na to da nemam prirodno lijepe valove, svoju kosu najčešće ravnam peglom za kosu, a u danima kada preskočim peglanje najradije ju svežem u visoki rep ili napravim punđu. Pomalo skeptično, i s dozom nesigurnosti, odlučila sam priliku dati električnoj četki za ravnanje kose. Električnu četku sam kupila u Lidlu za 88 kn. Ova četka ima 3 godine garancije što me definitivno privuklo i olakšalo izbor za ionako skeptičnom kupnjom. Na pakiranju piše da joj je namjena 2u1, što znači da služi kao četka za češljanje i ravnanje.


Uključila sam je na preporučenu srednju temperaturu (četka nudi razmjer temperature od 100 do 180 °C ovisno o tipu kose). Četka se kraćim pritiskom od 2 sekunde na tipku uključivanja pokrene, a temperaturu jednostavno prilagođavate tipkama + i -. Kada odaberete željenu temperaturu za ravnanje kose, morate pričekati pola minute-2 minute da se zagrije, ovisno o postavljenoj temperaturi. Za vrijeme grijanja, brojka na displeju vam titra, a prestanak titranja označava da je spremna za korištenje. Nakon ovih uvodnih tehničkih stvari, došao je red da moja kosa isproba učinak ove električne četke iako sam bila uvjerena da 'nema šanse da mi ovo izravna kosu'. Odvojila sam kosu u dva razdjeljka, baš kao što činim i prilikom ravnanja peglom za kosu. Razlog je taj da učinak bude veći i da mi kosa bude ravna bar iduća 2 dana. Četku sam pomicala baš kao da se češljam, a kosa se ravnala – nevjerojatno, ali kosa mi je bila ravna samo jednim prolaskom četke kroz pramen!


Naravno, cijeli postupak traje nešto duže od običnoga češljanja, ali trebalo mi je svega 10 minuta da mi se kosa izravna što je puno manje od ravnanja peglom za kosu. Što se tiče općeg iskustva, korištenje je bilo ugodno – nije me čupala, nije mi petljala kosu i, ono najvažnije, nisam se opekla.Mislim da je ova četka idealna za djevojke koje ne žele trošiti puno vremena na peglanje kose, nije prevelika pa ju možete spakirati i u torbu ili kofer za putovanje jer je gotovo jednake veličine kao i obična četka koju svaki dan koristite. Korištenje je iznimno ugodno i brzo. Kosa mi je nakon korištenja bila svilenkasta, pročešljana i – potpuno ravna. Iskreno preporučujem i vjerujem da se  nećete pokajati ako je isprobate, a olakšat će vam život.

Foto: Privatna arhiva/ Shutterstock.com - Tinatin

M.T.

Pogledajte još:

Peglaj kosu kao profić – Ovi savjeti i trikovi će ti pomoći da si sama što bolje ispeglaš kosu

Najbolje maskare koje možeš kupiti za manje od 100 kuna! Donosimo ti naših top 7 preporuka

[FOTO] Isprobala sam serum za trepavice i *oduševljena* sam rezultatom! Ovako je to izgledalo...

Kosa peglanje kose iskustvo recenzija četka

Još vijesti