Slika nije pronađena

Siva boja postaje in! Celebovi i manje poznate osobe poludjele su za sivom kosom (Kylie Jenner, Zosia Mamet), a najprodavaniji roman 50 nijansi sive ekraniziran je za velika platna i svi nestrpljivo čekamo premijeru.

Neutralni look ove će godine biti najveći hit pa će se i u tvojoj kozmetičkoj torbici zasigurno naći siva sjenila, lakovi za nokte i sive ili metalik šljokice. Jesi li razmišljala o sivom tušu za oči?

Sivi tuš nježniji je i diskretniji od crnog, a svakako veće iznenađenje u odnosu na smeđi. Postoji više načina kako ga možeš koristiti i kako će uljepšati tvoje lice!


1. Nježna siva ispod trepavica

Ovo je možda najbolji način za iskoristiti sivi tuš. Ako ga naneseš direktno ispod korijena trepavica dobit ćeš lijepo naglašene oči, no ne pretjerano. Ovo će posebno koristiti curkama koje imaju svijetle trepavice i onima koje ne vole naglašen i pomalo agresivan izgled crnog tuša na donjim trepavicama.

2. Lakše je napraviti i dramatični look

Ako se i ti, kao i hrpa drugih djevojaka, groziš neuspjelog “cat eye” izgleda jer ti svako oko izgleda drugačije svaki put kad pokušaš, pa se k tome onda još i zamuljaš kao panda kad kreneš popraviti pogrešku, onda je sivi tuš za oči kao stvoren za tebe! I dalje možeš napraviti mačkasti izgled, ali će biti manje dominantan i uočljiv u odnosu na crni tuš. Također se preporuča djevojkama koje tek uvježbavaju povlačiti linije tušem za oči.

Plus: sivi tuš za oči odlično se slaže sa srebrnim šljkicama!

foto: siva boja - savršena za zelene oči!


3. Nacrtaj trepavice pomoću tuša!

Svi znaju da je slavni model Twiggy radila upravo to – svoje je trepavice “iscrtavala” tušem za oči! Ako želiš postići isti efekt – radije iskoristi sivi tuš jer će izgledati prirodnije. Na ovaj način nacrtat ćeš umjetne trepavice koje će tvojim trepavicama (posebno onima na donjem rubu oka) dati privid gustoće. S crnim tušem riskiraš izgled malenih paučića na donjem kapku.

4. Iscrtaj obrve

Ako voliš potamniti obrve kad se šminkaš i popuniti ih kako bi izgledale gušće, sivi tuš može ti pomoći i u tome! Koristi kratke pokrete prema gore i nećeš pogriješiti! Obrve će izgledati punije, a nitko neće primijetiti da je to make up.

5. Zauvijek ombre

Tko tvrdi da je ombre prošlogodišnji trend? Jesi li ikad pokušala s očima? Napravi mačkasti izgled i zavodljivu liniju na svojim trepavicama, no započni sa crnim tušem, a vršak u vanjskom kutu oka završi sa sivim. Ne samo da je više šik nego je i manje napadno od alternativne varijante u kojoj koristiš samo crni tuš.

6. Možeš ga napraviti i sama!

Ako odlučiš iskušati prije nego investiraš u novi tuš – možeš i to. Ne moraš odmah ići u parfumeriju ili drogeriju i kupovati tuš. Pomiješaj malo tekućine za leće (uvijek možeš posuditi od frendice iz razreda ako ti ne nosiš leće) i u nju umiješaj sivo sjenilo (svjetlucavo ili mat). Tako ćeš dobiti tekući tuš za oči i lakše odlučiti je li siva boja za tebe ili ne.

Nanesi tik uz korijen trepavica s gustom četkicom koja će stvoriti efekt olovke za oči. Ne može biti jednostavnije!

Sličice možeš pogledati ovdje.

L.B./izvor: xoVain

foto: Pinterest

tuš za oči mačkasti izgled 'cat eye' siva boja trendy

Još vijesti