Slika nije pronađena

Video ove frizerke postao je viralan nakon što ga je objavila na svom Facebooku. Uvijek nas zanima postoji li stvarno razlika između skupljih i jeftinih proizvoda za kosu i kožu, a ova je frizerka sada pokazala kakva je situacija sa šamponima.

Imati lijepu, sjajnu i dugu kosu je san. Ako ju kreneš redovito farbati, bitno ti je i da boja ostaje na njoj što duže, a ne da se ispere već u tjedan ili dva. Koji je šampon najbolje koristiti za obojenu kosu? Svatko će imati nekog svog favorita. Kod šampona za obojenu kosu su najbitnije dvije stvari: da ne ispire boju i da daje tvojoj kosi hidrataciju, jer boje će ju najvjerojatnije isušiti, a hidratizirana kosa je lijepa kosa. Jedna je frizerka, Rachel Trach, na društvenim mrežama podijelila svoj mali eksperiment u kojem je pokazala koja je stvarno razlika između korištenja skupljeg i jeftinijeg šampona na obojenoj kosi. Za sve koji su mislili da je nema,ovo će vam otvoriti oči.

Rachel je uzela dva pramena ofarbanih ekstenzija i odlučila ih oprati u različitim šamponima. Za jednu je koristila profesionalni šampon koji i sama koristi u salonu, a čija je cijena oko 170 kn, dok je za drugu ekstenziju koristila drogerijski šampon koji košta oko 40 kn. U jednu čašu stavi jedan šampon, u drugu drugi, a zatim doda u svaku i ekstenziju. I odmah se vidi razlika.

Prvo je stavila pramen u vodu s profesionalnim šamponom, gdje se voda samo malo zasivila, a kada je stavila pramen u vodu s drogerijskim šamponom, voda je povukla boju iz pramena i poljubičastila.

Neki su ostali šokirani i pisali da prelaze na profesionalne proizvode za njegu kose, drugi su tvrdili da se njima s istim drogerijskim šamponom boja uopće ne ispire toliko koliko je ona pokazala. Svatko je imao svoje mišljenje. Koliko je neki šampon dobar ili loš za svakog pojedinca ovisi i o tipu kose, ali i naravno o boji za kosu koja se koristi. Ovo je samo dokaz da je u slučaju šampona možda dobra ideja raspitati se i vidjeti što je stvarno najbolje ako se redovito farbaš, jer naravno da ne želiš da ti se boja ispere prije nego što treba. Može ti se činiti da je šampon koji koristiš odličan, ali kada probaš neki još bolji, tek ćeš onda vidjeti stvarnu razliku. Najbolje ćeš znati ako sama na sebi i svojoj kosi isprobaš.

Foto: Facebook/ Freepik - prostooleh

M.T.

Pogledajte još:

Novi trend na TikToku otkriva imaš li kovrčavu kosu – čak i oni koji su mislili da imaju ravnu budu šokirani

Velika jesenska hit frizura: Društvene mreže su odredile koji je sljedeći trend koji nosimo na kosi

Poznata glumica hvali na sve strane šampon od 22 kn: Transformirao je njenu suhu i uništenu kosu!

 

Kosa profesionalni šampon frizerka drogerijski šampon šampon jeftno vs. skupo obojena kosa Eksperimen