Slika nije pronađena

Cure su stalno pod pritiskom kozmetičke i modne industrije, celebova pa čak i majki koje im govore da trebaju biti `lijepo dotjerane`. No, što kada nismo totalno `girly-girl`?

Stereotip je da bi svaka cura trebala biti šminkerica, uvijek sređena sa savršenom šminkom, frizurom i odjećom. Nisu sve cure takve niti bi trebale pristati na 'šminkerski' način života.

Nema ništa loše u tome da je netko šminkerica, ali ako se na ostale gleda s čuđenjem ili žaljenjem, nastaje problem. Baš zato donosimo koje to stvari ne mogu shvatiti cure koje nisu šminkerice:

Manikura

Postoji barem tri razloga zašto cure koje nisu šminkerice ne vole lakirati nokte. Prvi je taj što se ne može puno toga raditi dok se lak suši, drugi je to što lakiranje noktiju može oduzeti dosta vremena, osobito ako je potrebno lak nanijeti u više slojeva. I treći je taj što ne vide poantu u lakiranju, pa nokti su sasvim u redu i nenalakirani.


Polica puna proizvoda za njegu kose

Neke cure jednostavno odbijaju lak za kosu i misle da je nepotreban jer nemaju želju da im frizura bude u jednom obliku cijeli dan. Nešminkerice često kosu ni ne suše nego ostave da se prirodno osuši.


Lažne trepavice

Stavljanje lažnih trepavica zahtijeva potpunu koncentraciju i koordinaciju.To zahtijeva istiskivanje savršene mjere ljepila na malu površinu, stavljanje trepavice na točno mjesto i omogućavanje sušenja ljepila. Maskaru i olovku treba nanijeti na prava mjesta na trepavicama kako bi se popunile praznine...znate li koliko je to posla za nekog tko nije šminkerica? Puno, mogli bismo reći da je to Sizifov posao.


Sjenčanje

Nešminkerice će pitati što je to uopće sjenčanje? Čemu to? Zar nanošenje pudera i rumenila nije dovoljno?


Štikle
Nije zgodno trčati u štiklama, skakati
, a nekada je teško i hodati- baš zato curama koje nisu šminkerice nije jasna potreba žena koje vole hodati na petama. Pitanje koje im često prolazi glavom je: zašto se toliko ograničavati štiklama?


Sjajilo

Teško se ljubiti sa sjajilom na usnama i baš zato uopće nije praktično. Nekada imamo osjećaj da će nam se sve uhvatiti na to sjajilo dok hodamo ulicom. Curama koje nisu `šminki` to neće nikada biti jasno i držat će se labela.Izvor: gurl.com

I.P.

Pročitajte još:

Nisu sve djevojke iste: problemi cura koje nisu pretjerano `girly`

5 groznih modnih i beauty trendova koji trebaju ostati u 2015.

Ono kad šminkanje ispadne najkompliciraniji posao na svijetugirly nešminkerice cure koje nisu šminkerice šminkerice

Još vijesti