Slika nije pronađena

Ako i ti stavljaš gumicu za kosu oko zgloba ruke nakon što je makneš iz kose, trebaš znati za ovo. Jedna je žena ispričala što joj se dogodilo nakon što je godinama ovo radila.


Dijagnosticiran joj je sindrom karpalnog tunela, zdravstveni problem sa živcima koji nastaje uslijed kompresije živaca u zglobu. Ovaj se sindrom može javiti iz raznih razloga, a Lisa ga ima na oba zgloba, iako je bol jača u lijevom, gdje je 30 godina, svaki dan, po nekoliko sati, nosila gumicu za kosu. To su potvrdili i neurolozi, koji upozoravaju da svakodnevno nošenje gumice oko ruke može uzrokovati različite zdravstvene probleme, a najveći je upala i oštećenje živaca u ruci.

Jednostavno je praktično uvijek imati gumicu za kosu oko zgloba ruke, jer nikada ne znaš kada će ti zatrebati, a ovako ti je čitavo vrijeme pri ruci. Lisa McLennnan iz Kanade ispričala je što se njoj dogodilo kako bi upozorila sve druge mlade djevojke. Lisa sada ima već 47 godina, a cijeli život je, kao sigurno i većina cura, nosila gumicu za kosu oko ruke. To joj je donijelo jedan zdravstveni problem – trajno oštećenje živaca u ruci.

via GIPHY


Upravo se to dogodilo i Lisi, koja je svoju priču iskoristila kao primjer da upozori sve ostale mlade cure.


Foto: Freepik

M.T.

Pogledajte još:

Dućan s odjećom u kojem svi kupujemo uvodi nešto novo: Kupi odjeću sada, a plati za mjesec dana

Tko ste, koliko volite lajkati, komentirati i dijeliti objave? Ovo su vaše navike na društvenim mrežama

Vrijedi li ova značajka čak 13 tisuća kuna? Samsung je popravio greške najnovijeg modela mobitela

#zdravlje Ruka zglob problemi gumica za kosu

Još vijesti