Slika nije pronađena

Iako nakon 'hot water challengea' i šmrkanja kondoma jedenje krede može zvučati kao blagi izazov, ovo je također opasno. Posljedice obično nisu kobne, ali može izazvati ozbiljne probavne smetnje.

Posljednji popularan izazov je 'chalkeating' i pod tim hashtagom moguće je naći gomilu videa na Instagramu!Trenda i na YouTubeu i često je proglašavan ASMR videom.


ASMR je kratica za 'autonomni senzorni meridijalni refleks' i opisuje se kao iskustvo koje obično karakteriziraju trnci izazvani specifičnim zvukovima ili pokretima koji potiču osjećaj ugode na koži, počevši od tjemena prema vratu i gornjem dijelu kralježnice... Osjećaj može biti i kratkotrajan. To je psihološki odgovor na različite vanjske stimulanse, a jedan od njih je (očito) i zvuk žvakanja krede.

Moramo priznati da u nama to ne doživljava osjećaj ugode, ali kako se kaže, 'sto ljudi, sto ćudi'.

Oni koji su se odazvali izazovu žvaču razne vrste kreda – nekad je to školska kreda, nekad šarena kreda, nekad asimetrični komadi krede... Ne gutaju ju svi, a neki tvrde da grickanje predstavlja pravo zadovoljstvo. Ustvari, rijetko na kojem videu je moguće vidjeti gutanje prožvakane krede.


Jedenje (žvakanje i gutanje) krede nikako nije preporučljivo... Medicinski stručnjaci kažu da gutanje velike količine krede može dovesti do želučanih problema, zatvora, proljeva, mučnine, povraćanja i gubitka daha.

Oni bolje upućeni tvrde da među 'chalkeaterima' ima i onih koji pate od poremećaja u prehrani tijekom kojih se kod ljudi javlja žudnja za čudnim materijalima.

Izazovu su se masovno odazvale cure, a najviše je onih iz Rusije.


Foto: Screenshot/YouTube/Instagram

M.Z.


Provjerite još:
Novi viralni izazov – 'invisible box challenge' pokušali su izvesti brojni slavni – možeš li ti?


Dokaz da potraga za lajkovima može koštati života – predstavljamo 'hot water challenge'

FUJ Opasan novi challenge na YouTubeu uključuje kondome – ovo nemojte pokušavati!

video Challenge izazov youtube instagram kreda

Još vijesti