Slika nije pronađena

Ne znaš što za doručak, ali želiš pojesti nešto zdravo? Jedan od logičnih izbora bio bi da si napraviš pahuljice s mlijekom – brzo, jednostavno i zdravo. Ispada da je jedna hrana koja se smatra nezdravom zapravo bolja za doručak od pahuljica – pizza!

Pizza je masna, puna kalorija, nezdrava i definitivno nije materijal za doručak. Nutricionisti kažu da to ipak može biti i pogrešno razmišljanje. Ako ovo još uvijek ne znaš, vrijeme je da saznaš istinu: kada se ujutro za doručak dvoumiš između pahuljica i pizze, bolji je izbor pizza. Bilo da se radi o pizzi iz pekare, smrznutoj ili ako imaš ostatke narudžbe od jučer, sve prolazi. To je tako zato što je većina pahuljica koje kupujemo i jedemo puna šećerom i različitih aditiva koji će ih učiniti manje zdravim izborom.

via GIPHY

Nutricionist je za Daily Mail ispričao da bi mogli ostati iznenađeni, ali da zdjelica pahuljica s mlijekom ima otprilike isti broj kalorija kao i kriška pizze. Pizza ima plus i to što ima više ugljikohidrata i proteina, zbog čega ćete dulje biti siti.

Ali ipak, nemojte zaboraviti činjenicu da je pizza nezdrava hrana i da nije nešto što se preporučuje da jedeš prečesto ili svaki dan za doručak. Jednostavno u usporedbi s nekim običnim pahuljicama, ispada kao bolji izbor. 

Foto: Giphy/ Freepik - nensuria

M.T.

Pogledajte još:

Najbolja stvar koju možeš pojesti za doručak je sladoled – postoji dobar razlog zašto

Po jutru se dan poznaje, zato pazi – izbjegni najčešće greške koje svi radimo za doručak

Dobar doručak za dobar dan - fini prijedlozi za prvi obrok dana!

zdravo doručak pizza fast food pahuljice nezdravo

Još vijesti