Slika nije pronađena

Nakon što su učenici markirali iz škole, umjesto da se suoče s kaznom, nastavnica se našla u problemu jer im je dala jedinice iz gradiva koje nisu znali, a koje se učilo dok su oni pili na plaži.

'Petnaestogodišnjacima koji su pobjegli sa 7 nastavnih sati i otišli piti na plažu, razrednica je u suradnji s roditeljima opravdala svih 7 sati. Po povratku u školu, grupu odbjeglih buntovnika, izrešetala sam i dala im negativnu ocjenu. Marinkovićev Prah. Točno ono gradivo koje smo radili dok su si oni miješali bambus. I onda se našla anonimna majka, složila anonimnu prijavu (zar neka druga uopće postoji?) poslala na sve bitne adrese Ministarstva, Agencije, Ureda i ne znam koga sve ne. Pa je započeo lov na zle nastavnike.'

Početak je to otvorenog pisma koje je nastavnica hrvatskog jezika iz Rijeke Tamara Šoić objavila jučer na portalu za učitelje i nastavnike nastavnici.org, prenosi 24satahr.

via GIPHY


Nastavnica Strukovne škole u Rijeci otvoreno progovara o pritiscima savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje kojima je izložena, a koje, kako nam je rekla i u telefonskom razgovoru, proživljava još otkako je protiv nje u Agenciju otišla anonimna prijava.

'Oni su tog 20. ožujka otišli na prosvjed za klimu, no u popodnevnim satima, iza 14, nisu se vratili na moj blok-sat, već su produžili na plažu. Ostali su tamo svih sedam sati koje su imali taj dan, a kasnije im je to razrednica u dogovoru s roditeljima opravdala! Na sljedećem sam se satu izvikala na njih i istaknula sam kako nije dobar roditelj onaj koji opravdava djetetu bježanje iz škole' ispričala je za 24sata.hr Šoić, ističući kako su je prijavili zbog vikanja na učenike, dijeljenja negativnih ocjena i 'vrijeđanja roditelja'.

Nitko u cijeloj toj priči nije posebno pritom istaknuo - cjelodnevno markiranje učenika prvog razreda škole. Kako kaže Tamara Šoić, uskoro su joj stigle dvije savjetnice iz AZOO-a, a jedna je bila posebno zlonamjerna.

'Taj razgovor je bio izuzetno neugodan i ovo smatram udarcima ispod pojasa. Ja imam svoju višu savjetnicu i ne vidim zašto bi me morale opominjati savjetnice iz drugih područja. Ovo mi se čini kao osobna osveta' kaže Tamara Šoić, koju je, kako tvrdi, savjetnica zatražila da se ispriča za svoje ponašanje pred razredom.


via GIPHY


'Ne pada mi na pamet, pa kakvu onda poruku šaljem svome razredu? Uostalom, ja stojim i ostajem iza svake riječi koju sam izgovorila. Zaista smatra da im se ne može ispričavati bježanje s nastave, te da roditelji nisu dobro postupili' ističe Šoić.

Profesorica ističe kako ima podršku ravnatelja i pedagoga škole, te da je najavljeno da će nalaz savjetnice doći ovaj tjedan.

Foto: Freepik – freepik/ Giphy

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Zagrebačka srednja škola koja oduševljava! Skroz je moderna, ima čak i mini zoološki vrt

Ovo će raznježiti i najhladnija srca! Učenici priredili oproštajku baki koja im je svaki dan mahala na putu do škole

Otac zagrebačkog učenika ostao u šoku kad je saznao koliko košta školski dvodnevni izlet u Dalmaciju!

Hrvatska Učenici školstvo markiranje nastavnica

Još vijesti