Srednja škola

Zadnja generacija učenika ovih škola je maturirala i tu je kraj, više nema upisa u njih, zauvijek nestaju kao opcija. Sigurno nikome neće niti nedostajati jer ispada da zapravo uopće nisu imale svrhu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je mislilo da imaju dobru ideju, ali izgleda da nije bila tako dobra jer je već neko vrijeme propadala, a sada je definitivno gotova. Prije 10 godina su uveli novi oblik srednje škole, sredina između gimnazije i strukovne škole – strukovna gimnazija. U Hrvatskoj je postojalo čak 14 takvih škola, a od ove školske godine više neće biti niti jedne. Do sada su postojale tehnička, ekonomska, turistička, zdravstvena gimnazija te gimnazija održivog razvoja, piše Studentski. Ispalo je da takve škole zapravo nemaju svrhu.

Takve su škole postojale u čak nekoliko županija. Imale su ih Varaždinska, Zadarska, Osječko-baranjska, Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska, Međimurska, Vukovarsko-srijemska i Grad Zagreb. Sada je Ministarstvo zaključilo da ipak ništa od njih jer nije jasno definirano koja bi bila njihova poanta. Zadnja generacija učenika završila je ove škole prošle godine i od nove školske godine nema više upisa za njih.

Srednjoškolka koja radi nokte Ova djevojka trebala bi biti primjer svima: Uz školu ima i vlastiti posao, a evo kako joj izgleda dan

Srednjoškolka Stvari iz srednje škole koje ćeš požaliti: Stariji otkrivaju 12 'gluposti' koje žale jer su ih tada radili

srednja škola Hrvatska smjer Ne postoji ne upisuje Učenici

Još vijesti