Slika nije pronađena

Čini se da, dok današnji studenti usvajaju sofisticirane metode za varanje tijekom ispita, neki profesori razvijaju vlastite taktike u nastojanju da suzbiju prepisivanje.

Nastavnik na College of Bachelors, u meksičkoj državi Tlaxcala, trenutačno trpi velike probleme nakon što je navodno natjerao studente da nose kartonske kutije na glavama kako bi spriječio varanje i prepisivanje tijekom ispita.


via GIPHY


Sve je počelo kada su neki roditelji na društvenim mrežama objavili fotografije profesora Luisa Juáreza Texisa kako bi pozvali školske vlasti da ga otpuste. Na fotografijama se vidi kako profesor nadgleda studente tijekom ispita. Studenti imaju kartonske kutije na glavama, s malim otvorima ispred koji im omogućuju gledanje i čitanje.


Grupa roditelja izrazila je svoje nezadovoljstvo na Facebooku rekavši: 'Osuđujemo ta djela ponižavanja, kao i fizičko, emocionalno i psihičko nasilje kojima su izloženi učenici Campusa 01 'El Sabinal', Tlaxcala. Ovako Luis Juárez Texis tretira i ponižava studente. Kao roditelji zabrinuti zbog akademskog osposobljavanja naše djece, molimo savezne i državne obrazovne vlasti i institucije koje osiguravaju prava mladih da odmah djeluju s otkazom Luisa Juáreza Texisa, direktora spomenutog kampusa. Nadamo se da ova vrsta nasilja nad mladima neće biti zanemarena i da će savezne i državne vlasti razriješiti ovog javnog dužnosnika i da će prestati s tim vrstama ponižavanja u prostoru namijenjenom učenju...'.

via GIPHY


U međuvremenu, Luis Juárez Texis se branio. Prema njegovim riječima studenti su pristali na mjeru protiv prepisivanja i on je u dvoranu došao samo kao promatrač. Također, neki korisnici društvenih mreža nisu vidjeli ništa loše u 'ponižavajućem' postupanju kojem su studenti bili izloženi, tvrdeći da je to bilo za njihovo vlastito dobro.

Što vi mislite? Radi li se tu o kršenju prava ili je to bio sasvim okej potez profesora?

Foto: Freepik/ Facebook/ Giphy

M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

[WTF] Knjige o Harryju Potteru izbačene su iz školske knjižnice jer sadrže STVARNE čarolije

Dan je upravo postao ljepši! Prvi muzej *čokolade* uskoro se otvara u Zagrebu

Novost u školstvu koja se učenicima nikako neće svidjeti - roditeljske ispričnice će biti ograničene?

profesor metoda ispit kutije vijest prepisivanje studenti