Slika nije pronađena
15-godišnja Elle Holmes borila se sa „skrivenim demonima“ - posjećivala je web stranice koje su poticale anoreksiju. Ove kontroverzne stranice ohrabruju poremećaje u ishrani kao što su anoreksija i bulimija. Elle se ubila 26. svibnja ove godine, mučena pritiscima da bude mršavija i ljepša. Kao uzrok smrti navedeno je gušenje.

Oni koji su je poznavali pričali su da je Eleanor Holmes briljantna učenica i talentirana lazbenica koja pred sobom ima bogat život, ali ona se borila sa svojim demonima koje je opjevala u pjesmi. Pjesma govori o devojčici koja ima skrivene brige zbog svog izgleda.

Nedugo nakon što je napisla pjesmu, Elle se ubila.

„Ogledalce, ogledalce, zar ne vidiš, To što si joj pokazalo je smrtonosno, ubilo si tu malu djevojčicu“, neke su od riječi njene pjesme „Ogledalce, ogledalce“.
Njena obitelj nije ni slutila da se sa njom događa nešto čudno i da je na rubu.


Nakon njene smrti otkrili su da je tajno tražila stranice koje su promovirale anoreksiju i bulimiju. Već duže vremena jela je i povraćala i pokušavala smršavjeti, a onda se odlučila na samoubojstvo.

Njena majka Leigh kaže da nije primijetila znakove depresije kod djevojke i da ima video u kojem se Elle smije samo nekoliko sati prije samoubojstva.

„Ne znam zašto je moja talentirana, briljantna, popularna i zabavna djevojčica odlučila da se ubije. Nije ostavila oproštajnu poruku. Ni svom malenom bratu kojeg je obožavala nije se obratila. Ni riječ nije ostavila svom dečku niti bilo kome od svojih bliskih prijatelja. Nije bilo depresije – jednostavno se nešto prelomilo u njoj“, kaže njena majka, koja radi kao učiteljica u internacionalnoj školi u Kini.

Elle je bila dobra učenica i planirala je postati dječji psiholog, bila je kapetanica plivačkog tima svoje škole, a bila je i u nogometnoj momčadi. Svirala je tri instrumenta i volontirala je u Tanzaniji.
Pisala je i izvodila svoje pjesme, ponekad u društvu brata Olivera. Među njima je bila i pjesma „Ogledalce, ogledalce“. U noći kada se ubila dobila je poruku s gotičkom fotografijom lubanje i omče od prijatelja i poslala je poruku tom prijatelju s pitanjem „je li odustao od nje“.

Sada Leigh pregovara sa novozelandskom pjevačicom Anitom Prime da snimi verziju Elline pjesme „Ogledalce, ogledalce“ kako bi pomogla devojčicama koje su opterećene svojim izgledom.

L.B./izvor: Daily Mail
foto: screenshot/YouTube

eleanor holmes anoreksija i bulimija Samoubojstvo

Još vijesti