Slika nije pronađena
Kakvi su to prženi krumpirići bez kečapa ili možda hot dog? Iako ti samo nekoliko kapi kečapa zvuči bezazleno i sasvim okej, izgleda da je istina ttly drugačija.

Naime, izgleda da kečap uopće nije zdrav, a sastavom koji ima može ozbiljno naštetiti tvom zdravlju. Ne vjeruješ nam? Evo zašto više nikad ne bi smio/smjela ni probati svoj omiljeni umak od rajčice.

Kao prvo, jesi li znao/la da samo jedna čajna žlica kečapa sadrži više šećera nego red čokolade? Da, dobro si pročitao/la. Kečap saži velike količine šećera, a ti to kod jedenja ne možeš ni osjetiti. Sad zamisli koliko ti normalnih žlica kečapa pojedeš u jednom obroku - definitivno previše!

via GIPHY


Kako donosi Elle.com, osim velike količine šećera, kečap u sebi sadrži i mnogo soli koja je također jako štetna i za zdravlje opasna, pogotovo u ovako velikim količinama. Stvar je u tome što se u samom kečapu ne može uopće osjetiti sol, pa svi oni koji ga jedu, znaju i dodatno soliti namirnice.

via GIPHY


Kečap kao takav preuzima i okus samog jela, a zbog toga možemo pojesti mnogo više nego što nam je zapravo potrebno. Čak kad si sit/a, ti i dalje jedeš jer kečap preuzima okus drugih namirnica.

Foto: Unsplash/Pixabay/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Cure, pijete na slamčicu? Nakon što ovo pročitate, kladimo se da ju više nećete ni taknuti

WTF 10 stvari za koje si mislila da su zdrave, a ustvari su jako opasne

OMG Jedna od naših omiljenih aktivnosti je opasnija nego što mislili – slušalice izbaci iz svoje rutine!

#zdravlje kečap zanimljivosti

Još vijesti