Slika nije pronađena

Tučnjava se dogodila u četvrtak poslijepodne na području kvarta Voštarnica u neposrednoj blizini Strukovne škole Vice Vlatkovića, koju najvjerojatnije pohađaju obojica fajtera. Započela je kao dvojice boraca, da bi se pred kraj u 'fajt' uključilo i nekoliko gledatelja pa je nastala masovna tučnjava.


Dvominutna snimka pokazuje da nije riječ o spontanom obračunu, već o unaprijed dogovorenoj atrakciji – dečki na početku zauzimaju gard, dok drugi snimaju i navijaju. Nakon prve runde, dečki se razdvajaju i traže od publike da se udalji od prostora za borbu, no uskoro im je priključuje mladić koji jednog napada bokserom, piše Zadarski.hr. Tada nastaje opći fajt – 'Skočili su i drugi učenici na njega, najprije da bi ga odvojili, ali i da bi mu zadali udarce. Mladića s bokserom su oborili na pod, dobio je nekoliko udaraca nogom, no ipak se nekako izvukao i na trenutak sklonio u stranu. Onda je opet s leđa zaskočio mladića koji mu je i u prvom napadu bio meta', rekao je jedan od dečkiju zadarskom mediju.


Kao razlog sukoba se spominju prijašnje razmirice, navodno oko neke djevojke. Glas djevojaka se čuje i u videu – jedna viče 'Ne, nemoj ga!', no ne znamo u kakvom je odnosu s mladim gladijatorima.

Ovaj nemili okršaj komentirao je ravnatelj škole, Tihomir Tomčić, upravo onako kako bismo ga i mi komentirali: 'To je za svaku osudu, katastrofa!'. Progovorio je i o sankcijama: 'Nažalost, postoje indicije da su oba mladića koja su sudjelovala u tučnjavi učenici naše škole. U tom slučaju, ako se to dokaže, javnost će vrlo brzo doznati kakve će biti posljedice. Mi smo po tom pitanju vrlo strogi. Naša je škola još prije šest-sedam godina donijela pravilnik po kojem se svako nasilje među učenicima, bilo ono u krugu škole, ili izvan škole, sankcionira isključenjem'. 'Za srijedu sam sazvao nastavničko vijeće škole na kojem ćemo razgovarati o ovom slučaju i odlučiti o posljedicama', rekao je.

U međuvremenu je zadarska policija sa sudionicima i 'publikom' tučnjave obavila obavijesne razgovore, a na sreću, nitko nije trebao medicinsku pomoć.


Foto: Screenshot/YouTube/Profimedia

M.Z. / Zadarski.hr


Provjeri još...

Sjećate se učenica koje su se nedavno tukle u Splitu pred školom? Evo kakve su kazne dobile

ZLOSTAVLJANJE U ŠKOLI U kameru ispričao što su mu sve radili - primio podršku iz cijelog svijeta

Pulski srednjoškolci sve nasilniji – tučnjave, blaćenja, ogovaranja, izoliranja…

Zadar Šokantno tučnjava ravnatelj posljedice video