Slika nije pronađena

Riječ je o nekoliko snimki, jedna šokantnija od druge, na kojima se na parkingu u Ličkoj ulici u Splitu mlate dvije učenice, dok njihovi školski kolege to promatraju i navijaju. Inače, ta lokacija je u neposrednoj blizini splitske Policijske uprave.

PU Splitsko-dalmatinska navodno je zaprimila prijave o dogovorenim tučnjavama, ali po izlasku na teren nisu zatekli nikoga niti je ijedan učenik splitskih škola zatražio liječničku pomoć, piše Slobodna Dalmacija.


Nove tučnjave su dogovorene i za danas, a postoji i Instagram profil koji prati ove događaje (nedavno je ugašen jedan, da bi sada nastao drugi). Naime, naš vjerni čitatelj (podaci poznati redakciji) javio nam je da je pokušao stati na kraj nasilju na Instagram mrežama, kada već isprva nije reagirala uprava ove društvene mreže na neprihvatljiv sadržaj. 'Prijavio sam stranicu mnogo puta, no Instagram tvrdi da taj sadržaj razlog za gašenje računa. Na stranici se potječe nasilje uz govore promatrača koji hladnokrvno sjede i snimaju i potom sve to objavljuju na internet. Najveći šok sam doživio od broja ljudi koji ujedno prate i podržavaju tu stranicu. Pogotovo zato što su pojedini i moji tzv. prijatelji. Mnogo godina se borim za prava i jednakost svih te samim time i sudjelujem i pomažem pri organizaciji panela raznih organizacija koji za cilj imaju već navedeno. Želim Hrvatsku dignuti na noge jer mislim da zlo i nasilje nikada nisu opravdan razlog', rekao nam je dotični.

I u tome je uspio – kratkoročno. Naime, nakon gašenja prvog profila, nastao je drugi istog sadržaja i sličnog naziva koji nastavlja gdje je prvi stao. A stao je na 16 objavljenih snimki uličnih borbi i s više od 6 tisuća pratitelja.

Najviše medijske prašine podigla je tučnjava u kojoj se tuku dvije djevojke, dok ih drugi snimaju s haubi parkiranih automobila. Tučnjava je započela udarcem nogom u glavu nakon čega je jedna djevojka završila na podu, dok se druga oborila na nju između dva auta i nastavila ju tući rukama i nogama do krvi. Snagu joj je dala rulja koja ju je ohrabrivala na nastavak tučnjave bespomoćne djevojke. 


To i je najšokantniji trenutak – ove cure tako su postale moderne gladijatorice, a djevojka koja je pretrpjela udarce je jedva ustala s poda, ošamućena i u stanju šoka. Oštećeni su i automobili, a policija navodno ništa nije čula, pišu razni mediji.

Mi smo odlučili da nećemo objaviti snimke, budući da su i fotografije već dovoljno eksplicitne i brutalne, a ako se potrudite, pronaći ćete ih na YouTubeu, do kad ih restriktivne politike tog servisa ne ukinu.

Nadamo se da će se to dogoditi uskoro i da će policija stati na kraj ovog gladijatorskoj tradiciji.

Foto: Screenshot/Slobodna Dalmacija

M.Z

Pročitajte još:

Šokantan video snimljen u srednjoj školi zbog kojeg će vas proći jeza

Hrvatske srednjoškolke snimile šokantan video o nasilju

Pulski srednjoškolci sve nasilniji – tučnjave, blaćenja, ogovaranja, izoliranja…

Snimke Split Šokantno tučnjava srednjoškolke fotografije