Slika nije pronađena

Ljudi su vrlo napredna bića i često se ne daju smesti, ali kada se radi o iluzijama- tu počinje dvoumljenje.

Obožavamo se prepirati u komentarima je li haljina na fotki plave boje ili je zlatna, a to je dokaz kako nas obična sitnica može zbuniti i natjerati na razmišljanje.

Ova godina bila je ispunjenima optičkim iluzijama koje smo pokušali shvatiti i `prokljuviti`. Neke od njih intrigirale su nas jako dugo i zato je vrijeme da napravimo presjek iluzija koje su zbunile Internet u 2015.:

Cura čija kosa mijenja boju...i to drastično

Glazbenica Sabrina Abu- Obeid s Floride je u svibnju obojila kosu u plavu boju. Ili možda u rozu...ili pak u ljubičastu. Nitko nije bio siguran o čemu se točno radi jer Sabrinina kosa bi promijenila boju pod različitim svjetlom. Nakon što je njen video obišao svijet, Sabrina je stavila video u kojem objašnjava što se dogodilo i kako obojiti kosu.Prazno polje koje je zapravo puno ovaca

Polje prekriveno snijegom uz kojeg stoji opis da se na slici nalazi preko sto ovaca. Gdje su te ovce? Vidite li ih?


Da, ovce su ipak na polju...


Silazi li mačka niz stepenice ili se penje uz njih?

Ova fotka nije ništa novo, ali nakon `spektakla` s plavom haljinom netko s interneta je odlučio potegnuti raspravu i oko ove mačke.Ime na Starbucksovoj čaši

Piše li Greg ili Corey?! Pa...budući da je fotku na Twitter stavio dečko imena Greg, znamo da se radi o Gregu, ali izgleda da se može raditi i o Coreyju.


Uz koji lak za nokte ide ova boja cipele?

Ova fotka vjerojatno ne bi bila aktualna da nije postojala fotka plave haljine. No, to je čar ovih fotki- beskonačne rasprave s prijateljima oko ničeg bitnog.


Plava haljina

I na kraju stiže kraljica internetskih rasprava, haljina poznata kao The Dress. Ova haljina razdvojila je brojne obitelji, razorila brakove, posvađala prijatelje i sve zbog rasprave o tome je li boja haljine plava ili zlatna. I koja je boja haljine?

Optičke iluzije iluzije koje su zapalile internet 2015. iluzije

Još vijesti