Slika nije pronađena

Neke stvari vidimo drukčije samo kada promijenimo kut pod kojim svjetlo pada na njih, a tada shvatimo koliko su zadivljujuće naše oči, ali i mozak.

Mozgom je lako manipulirati, a naše oči zavarati. Upravo zato smo uvijek bili fascinirani optičkim iluzijama i svime što one mogu napraviti.

Slijede optičke iluzije koje će od nas napraviti totalne zbunjole:

Gledajte u točku nekoliko sekundi, a kada sve postane crno i bijelo, naš mozak i dalje vidi boju. Trebamo samo trepnuti i vidjeti kako boja blijedi
Slična stvar se događa i s ovom iluzijomCrne i bijele točke izgledaju kao da se kreću u smjeru kazaljke na satu. Gledajte u crvenu i žutu točku i shvatite da nije sve tako kao što se naizgled činiOdakle dolazi prazan prostor među ovim trokutima? Premda se ne vidi ljudskim okom, nagib svakog trokuta je drugačiji, a mala promjena je ono što stvara prazan prostorGledajte u ovo malo manje od minute, a zatim pogledajte u stranu kako biste vidjeli nešto sasvim drukčije.


Prekrižite oči i pogledajte koji se poznata osoba krije iza slike


Iluzija dubine nas uvijek fasciniraČini se kako su ovi blokovi uvijek u utrci, jedan iza drugog, ali oni se zapravo kreću paralelnoKreće li se plesačica u smjeru kazaljke na satu ili obratno? Točan odgovor je: oboje.Kojeg oblika je krov?


Gledajte u znak plusa na slici i vidjet ćemo kako celebovi zamjenjuju licaOve točke se čine kao da plešu po cijeloj slici, ali ako gledate samo u jednu vidjet ćete da se kreću samo u jednom smjeruGledajte u znak plusa i vidjet ćete kako prazan prostor postaje zelenPola minute gledajte u ovu sliku, a zatim pogledajte fotku iz filma Inception
Izvor/foto: imgur.com

I.P.


Varaju li nas oči? Najluđe optičke iluzije 2015. godine

Optičke iluzije koje će potpuno zbuniti vaš mozak

Dobro pogledajte - ide li mačka gore ili dolje?

iluzije iluzije koje će vas skroz zbuniti Optičke iluzije

Još vijesti