Slika nije pronađena

Religijsko udruženje sotonista “Sotonistički Hram” pokušava svoj udžbenik pod nazivom “Sotonistička knjiga aktivnosti za djecu” progurati u školske klupe osnovnih škola kako bi učenici naučili nešto i o ovoj religiji.

Sotonisti su najavili dijeljenje materijala po školama, letaka o filozofiji, prakticiranju sotonizma, njihovom religijskom udruženju i sl. Također će se boriti na pravo da svako dijete samo za sebe odabere kojoj religiji želi pripadati i čije religijske obrede želi prakticirati.

Obzirom da je učenicima dostupna literatura o ateizmu, evangelizmu i drugim vjeroispovijestima, sljedbenici Sotonističkog Hrama smatraju da se i njihova religija mora nalaziti u kurikulumu kako bi se učenici što bolje informirali o njoj.

Smatramo da je odgovorno osigurati da učenici imaju pristup različitim religijskim mišljenjima, a ne pasivno slušati propagandu jedne dominantne religije”, izjavio je Lucien Greaves, glasnogovornik Sotonističkog Hrama u New Yorku.

Također je naveo da će članovi Hrama ostavljati svoje promidžbene materijale svugdje gdje god je to dopušteno kršćanima i sljedbenicima drugih religija, jer upravo religije trebaju zagovarati jednakost i toleranciju.

Što vi mislite o ovom potezu sotonista? Mislite li da je to još samo jedna religija koja bi trebala biti ravnopravna s drugima?

L.B./izvor: RT

foto: Satanic Temple

sotonizam religija Osnovne škole propaganda udžbenici

Još vijesti