Slika nije pronađena

Jedna je učiteljica iz osnovne škole u Washingtonu navodno ‘naplaćivala’ učenicima korištenje wc-a.

Kad bi učenica ili učenik poželjeli otići na wc morali bi se za to posebno potruditi. Sredstvo plaćanja nije bio pravi novac nego neka vrsta ‘valute’ koju bi učiteljica osmislila, a koju bi zaradili kroz dobro vladanje ili uspješno riješen zadatak. Ovako skupljene ‘novčiće’ učenici su mogli potrošiti na igračke, poslastice ili…odlazak na wc!

Dva su se trećaša zbog ovih pravila upiškila u gaće, a jedna je majka izjavila da se njena kćer upiškila u gaće jer više nije mogla trpjeti. “Strašno je boljelo”, ispričala je ova djevojčica mami kad ju je pitala zašto se iz škole vratila u odjeći drugačijoj od one u kojoj je ujutro krenula u školu.

Postavlja se pitanje koliko često djeca zloupotrebljavaju odlazak na wc i izađu iz razreda kad im se zapravo nije sila. Svi to rade, svi smo to radili, pitali za wc dok smo zapravo htjeli samo protegnuti noge. No činjenica je da korištenje toaleta nije privilegij niti luksuz već normalni dio života. Stoga bi svatko morao moći otići na wc kad god mu se prohtije i kad god se javi potreba za obavljanjem nužde, bez obzira koliko su ‘lažnog’ novca skupili u razredu.

Trpljenje nužde može izazvati ozbiljne zdravstvene poteškoće, a i jako je bolno. Ako ne odete obaviti veliku nuždu prijeti vam opasnost od konstipacije (zatvora), a predugo trpljenje male nužde može vam proširiti mjehur.

Stoga nije ni čudo da je učiteljica suspendirana i više ne drži nastavu, a trenutno su u tijeku pregovori o tome kako će se ova čudna situacija riješiti.

Zamislite da vas učitelj ili učiteljica prisile na ovakav način zarađivanja za pravo odlaska na toalet!

L.B./ izvor: The Stir

foto: sxc.hu

učiteljica wc naplaćivanje

Još vijesti