Slika nije pronađena

Koliko ti obavijesti stigne na mobitel tijekom jednog dana? Par ili par stotina? Ova je učiteljica jedan dan pustila učenicima da imaju uključen zvuk na mobitela i svi su  zajedno brojali koliko će obavijesti skupiti unutar jednog školskog dana.

Fotke ploče na kojoj je učiteljica bilježila svaku obavijest koju su tijekom dana dobili učenici iz njenog razreda proširila se društvenim mrežama. Učenici su ionako na nastavi puno vremena na mobitelima, a nju je zanimalo koliko im obavijesti na društvenim mrežama dođe u jednom školskom danu. Kathy West, učiteljica iz Zapadne Virginije, tako je jedan dan svojim učenicima rekla da ne isključuju ton na mobitelu i zajedno su cijeli dan, 6 sati provedenih u školi, bilježili svaku obavijest koja im je stigla.

Na kraju dana je ploča izgledala ovako: sve skupa bilo je 801 obavijest. Od toga je najveći broj bio onih od poruka, njih 506, a zatim su slijedili Snapchat – 198 obavijesti, YouTube – 33, Instagram – 28, igrice – 16, Facebook – 9 obavijesti i Twitter i vijesti – po 4.


Nije napisala koliko je učenika u razredu, ali ako se računa da je u jednom razredu u prosjeku oko 25 učenika, to bi značilo da je unutar tih 6 sati provedenih u školi svaki dobio oko 30ak obavijesti. Radilo se o obavijestima koje su dobivali tijekom nastave, ne pod odmorima ili prije i nakon škole. Ovo samo pokazuje koliko su danas svi zalijepljeni za mobitele, jer sasvim je sigurno da kada ti dođe obavijest, ideš ju pogledati.

Foto: Facebook/ Freepik - freepik

M.T.

Pogledajte još:

Rezultati probne državne mature - matematika je i dalje najveća muka, ali iz jednog predmeta veliko poboljšanje

Drugačije od svih drugih srednjih škola: U Zagrebu se na jesen otvara gimnazija kakvu još niste vidjeli

Dolaze u školu prije svih, a odlaze zadnji: Kako je biti učenik iz manjeg mjesta koji putuje busom

eksperiment obavijesti razred učiteljica mobiteli društvene mreže

Još vijesti