Slika nije pronađena

Ova učiteljica zna kako zadržati pažnju svojih učenika, to joj se mora priznati. Uspjela je jedan običan nastavni sat iz prirode i društva pretvoriti u full zanimljivu i zabavnu lekciju. Sigurno su i učenici naučili nešto više nego što bi inače.

Kako napraviti da učenici prate na nastavi i nešto i zapamte? Jednostavno  - budi drugačiji. Učiteljica trećeg razreda osnovne škole u tome je uspjela, a osim što je oduševila svoje učenike, i cijeli internet priča o njoj. Veronica Duque iz Španjolske predaje već 15 godina, a sada je postala viralna nakon što je njen muž podijelio fotke iz učionice dok je držala svom razredu lekciju o anatomiji ljudskog tijela. Pojavila se na nastavi odjevena 'malo' drugačije nego inače. Standardnu odjeću zamijenila je kostimom. Nabavila je jednodijelni kostim koji prikazuje unutrašnjost ljudskog tijela – organe i mišiće, na onim mjestima gdje u tijelu i jesu.


Objava je na Twitteru u kratkom roku sakupila preko 65 000 lajkova i podijeljena preko 13 000 puta. Ljudi su u komentarima oduševljeni kreativnošću i posvećenošću ove učiteljice. Samo neki od hrpe oduševljenih komentara su: 'Odlično. Spektakularno. Inteligentno. Majstorski. Sigurno učenici neće ovo nikada zaboraviti' ili 'Potrebno je više učitelja s ovakvom strašću za učenjem'. Mnogi na Twitteru bili su puni hvale za učiteljicu iako je bilo i drugačijih komentara: 'Lijepo, ali u nekim zemljama to bi već bio veliki skandal', jedan je od komentara. Učiteljica je rekla da se nada kako će ovaj njen pothvat inspirirati i druge učitelje da malo izađu izvan uobičajene prakse i pokušaju biti originalniji i zanimljiviji svojim učenicima.

Foto: Twitter/ Freepik -  kues/ Twitter printscreen

M.T.

Pogledajte još:

Učiteljicu iz jedne dalmatinske škole oduševio urnebesan i originalan odgovor učenika u testu

Učiteljica postala viralna zvijezda – pretvorila je običnu i dosadnu učionicu u čarobnjačku kao iz Hogwartsa

Zabranjuje se tradicija koja u hrvatskim školama postoji već dugo – jer je to izrabljivanje učenika

Škola bizarno kostim učiteljica Ljudsko tijelo genijalno

Još vijesti