Slika nije pronađena

Društvene mreže  i mogućnost da se u virtualnom svijetu 'bez dlake na jeziku' izraze osjećaji, mišljenja i stavovi, učenicu prvog razreda Gimnazije u Sremskim Karlovcima skupo su koštali.

Poslije nešto više od tri mjeseca pohađanja najstarije srpske gimnazije, ona je izbačena iz školske klupe, jer je, navodno, na Instagramu postavila fotografije nekoliko profesora. Sada već bivša učenica je, po onome što pričaju učenici Karlovačke gimnazije, skupila fotografije nekoliko profesora, ranije objavljenih na Facebooku, a zatim ih je postavila na Instagram pišu Novosti.rs

Fotografije pojedinih profesora, koje su, po nepotvrđenim informacijama obrađene u fotošopu, bile su propraćene uvredljivim komentarima.

U školi je zbog toga pokrenuta istraga i saznalo se da je sve, navodno, poteklo od učenice prvog razreda. Za učenike koji su u tome također sudjelovali zatražena je kazna pa je odlučeno da petnaestogodišnjakinja, označena kao glavni krivac, bude izbačena iz gimnazije, dok se njih nekoliko, kako se priča među učenicima, 'provuklo' s ukorima i jedinicom iz vladanja.

Gimnazijalci koji su vidjeli sporne fotografije i komentare prije nego su uklonjeni, smatraju da je izbacivanje učenice iz škole drakonska kazna jer ona nije jedini krivac. Ravnateljica nije željela komentirati ovaj incident.

Što vi mislite o ovoj odluci škole? Smatrate li da je pretjerana?

Foto: Shutterstock
Izvor: Novosti.rs
I.N.

Pročitajte još:

Izbačena s maturalne zabave: zbog nje muškarci imali 'nečiste misli'

Ne može u školu zbog - crvene kose!

Pazi što pišeš: objave na društvenim mrežama zbog kojih je policija zakucala ljudima na vrata!

slike gimnazijalka instagram učenica isključenje