Slika nije pronađena

Jučer je počelo novo izdanje Interlibera, međunarodnog sajma knjiga koji svake godine na tjedan dana zauzme Zagrebački Velesajam. Na njemu se ove godine može pronaći više od 380 izlagača, a koji su naslovi iz cijele te ponude najzanimljiviji mladim čitateljima?

Već od ranog jutra Velesajam je jučer postao glavno mjesto u gradu na koji će kroz sljedećih nekoliko dana pojuriti svi ljubitelji knjiga, a osim domaćih knjigoljubaca, stižu i oni iz ostalih krajeva Hrvatske. U ponudi Interlibera ima svega, od knjiga za uživanje za slobodno vrijeme do enciklopedija, priprema za maturu, stripova, planera, pa čak i torbi ili majici s likovima iz omiljenih priča, kao primjerice onih s temom Harryja Pottera. Ipak, ono što većina dolazi kupiti su knjige koje će čitati u slobodno vrijeme jer ovo je super prilika za opskrbiti se s hit naslovima po nešto nižim cijenama. Napravili smo krug kroz Interliber i zavirili u nekoliko vaših vrećica da vidimo koji su žanrovi i koje su knjige vama ove godine

posebno zapeli za oko
i na kojim ste štandovima provodili najviše vremena. Čijim preporukama više vjerovati nego onima iz vrećica svojih vršnjaka?


Jedan od žanrova koji vas privlače su horori i trileri. Osim pogledati dobar hororac, neki nemaju ništa protiv ni da pročitaju neki koji će ih držati budnima dugo u noć. 'Gospodin Mercedes' Stephena Kinga je triler koji drži u neizvjesnosti, a autor je poznat po vrhunskim knjigama ovakve tematike. Stereotip da djevojke čitaju samo ljubavne romane je uništen!


Nisu svi oduševljeni strašnim pričama, zbog čega ne čudi da se u vašim rukama našao i jedan naslov popu 'Ulice krijesnica' koju je napisala Kristin Hannah. Prava tinejdžerska priča o ljubavi i drami, o dvije prijateljice u srednjoj školi, njihovim problemima i izdajničkom činu koji će njihov odnos staviti na kušnju. Ova je knjiga već nekoliko godina top preporuka, a iako nije najnoviji naslov i dalje je privlačila vaše poglede.


Osim horora i teen knjiga, čitaju se i šašavi i duhoviti romani kao što je 'S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu', koji je napisala Gail Honeyman. Roman je kombinacija humora, romanse i trilera, što je ako se pita vas, dobitna kombinacija.


Svi se sjećaju holivudskog hit filma (i knjige) 'S ljubavlju, Simon', a na ovogodišnjem Interliberu može se pronaći i njen nastavak 'Leah na prekretnici' autorice Becky Albertalli. I ova je knjiga osvojila srca mladih diljem svijeta, a osvaja i Interliber. Drama s prijateljima, prva ljubav i završetak srednje škole su teme oko kojih se vrti ova knjiga, pa nije ni čudo da je jedan od vaših favorita!


'Leah na prekretnici' je knjiga koju su nam preporučili kao top odabir i urednici sa štanda izdavačke kuće Znanje. Ovo je jedan od onih naslova s kojima se ne može promašiti.

Osim horora, teen i humorističnih knjiga, žanr koji je privlačio poglede, ali i oko kojeg je na štandovima uvijek bilo ljudi su romantični romani.


Dobroj ljubavnoj priči nitko ne može odoljeti, to je jednostavno tako, a bilo da još nisi pročitala klasike ovog žanra ili si u potrazi za nekim novim naslovima, Interliber je tu za tebe.


U vašim smo rukama i u vrećicama na Interliberu najviše viđali upravo ove žanrove, a sve vas koje nismo sreli, a shoppingirali ste na Interliberu ove godine, koje naslove preporučujete?

Foto: Teen385.com/ Freepik

M.T.

Pogledajte još:

[WTF] Knjige o Harryju Potteru izbačene su iz školske knjižnice jer sadrže STVARNE čarolije

U Hrvatsku po prvi puta stiže Book box! Kutija iznenađenja ti svaka dva mjeseca donosi novu knjigu i hrpu kul sitnica

Zabrinjavajuće! Istraživanje otkriva koliko Hrvati čitaju knjige i zašto ih stvarno kupuju

knjige žanrovi tinejdžeri interliber kupovina shopping interliber 2019

Još vijesti