Slika nije pronađena

Na Interliber već tradicionalno svake godine dolazi hrpa buseva dnevno iz svih krajeva Hrvatske, krcata učenicima. A idu li oni samo zato što će izbjeći jedan dan škole ili bi svejedno došli i da škola nije organizirala?

Interliber je događaj koji se ne propušta, a svake godine sve više škola iz Hrvatske organizira jednodnevne izlete u Zagreb koji uključuju posjet Interliberu. Ovi se izleti ne organiziraju samo vikendom, već i u danima kroz tjedan, a to znači da se taj ne ide u školu. Čak iako nekoga ne zanimaju knjige, kako ne bi pristao ići kada to znači dan odmora od škole, ispitivanja i profesora. Ispitali smo situaciju i odlučili provjeriti koliko bi vas došlo na ovogodišnje izdanje Interlibera i da škola nije organizirala put i idete li baš zato što želite i zanimaju vas knjige ili su tu i neki drugi razlozi umiješani. Jeste li nas i ovog puta uspjeli iznenaditi kao i 'Evo na što mladi Hrvati (iznenađujuće) ovih dana troše i do 200 kuna dnevno! Važno im je da je što deblja...' ?


Mladi vole čitati knjige. Barem oni koji dolaze na Interliber. Većina koja nije iz Zagreba ima priliku doći samo zato što škola organizira put, jer ako žive u nekom udaljenijem gradu, to stvara problem. Nekoliko učenica koje su došle iz Svetog Ivana Zeline, koji je kraj Zagreba, ispričale su da bi došle na Interliber i da nisu išle sa školom. Bi li došli na Interliber i da škola nije organizirala put? 'Da, da, baš mi se sviđa. Bila sam prošle godine i super je bilo', rekla nam je Petra (14), a sličan je odgovor dala i većina. Neke bi vozili njihovi roditelji pa bi došle za vikend, a iako je došla sa školom, jedna od sugovornica rekla nam je da se vraća ponovno već sljedeći dan. Onima koji su došli iz Gospića, je dolazak sa školom i bila jedina prilika da dođu, s obzirom da ne žive toliko blizu Zagreba, a u istoj su situaciji i oni koje smo sreli iz Slavonskog Broda. Samo nam je jedna učenica priznala da nije ljubiteljica čitanja i da ne bi došla da posjet nije bio organiziran sa školom. Samo jedna.


S druge strane, oni koji su iz Zagreba dogovorili su se s prijateljima i došli su u vlastito slobodno vrijeme pogledati što ima. Onih iz Zagreba je i bilo najmanje za sresti, a čekaju li da prođe koji dan i da se raziđu početne gužve ili uopće neće doći? Ako si iz Zagreba, reci nam u komentaru!

Foto: Teen385.com/ Syda Productions – Shutterstock.com/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Evo na što mladi Hrvati (iznenađujuće) ovih dana troše i do 200 kuna dnevno! Važno im je da je što deblja...

PREPORUKA: Ideš na Interliber? Iskoristi priliku i uhvati ove knjige! 8 naslova koji će te osvojiti

Tko kaže da mladi ne vole čitati? Bili smo na Interlieberu i zavirili u vrećice - ovo su knjige i žanrovi koje najviše kupujete - FOTO

knjige Škola Slobodan dan Učenici interliber interliber 2019

Još vijesti