Slika nije pronađena

Svi su ostali šokirani nasiljem koje se dogodilo u splitskoj Osnovnoj školi `Dobri` kada su učenica i učenik sedmog razreda pretukli nastavnicu povijesti. Nastavnica je zadobila lakše ozljede, a javnost se pita je li se incident mogao spriječiti.

Portal Slobodne Dalmacije iz pouzdanih izvora doznaje da se nesretni trenutak dogodio se kada je učenica sedmog razreda, navodno problematičnijeg ponašanja, zalupila vratima učionice, upravo u momentu kada se na njima pojavila učiteljica povijesti.

`Učiteljica se šokirala jer su je vrata pogodila, te je reagirala instinktivno, dala je trisku djevojčici. Onda joj je djevojčica vratila udarac, a u obračun se nakon toga umiješao i jedan učenik u razredu. Bojim se da će zbog svega dio odgovornosti snositi i učiteljica. Roditelji djevojčice nalaze se u Zagrebu, a o njoj trenutno skrbe starija braća` izjava izvora koju prenosi Slobodna Dalmacija.


Što će se dalje dogoditi otkrivaju iz Centra za socijalnu skrb: `Naš dežurni stručni radnik pozvan je na saslušanje djevojčice. Nakon što policija napravi kompletnu obradu, izvijestit će nas o činjenicama, a potom će naša služba djelovati u skladu s utvrđenom situacijom` komentar Tatjane Vukman, ravnateljice splitskog Centra za socijalnu skrb.

Tatjana Vukman nadodaje kako u takvim slučajevima nastavnike nitko ne može zaštititi jer su djeca oslobođena zakonske odgovornosti, ali ju moraju preuzeti roditelji.

Ravnateljica škole Mirjana Dodig nije dala nikakav komentar o ovom incidentu.

Komentar jedne blogerice koja na fejsu ima otvoren profil naziva `Dnevnik jedne Dalmatinke` izazvao je slaganje javnosti u vezi ovog slučaja:


Nadamo se da ovakve priče iz crne kronike više nećemo često čitati.

Više o ovom incidentu pročitajte na portalu Slobodne Dalmacije.


Izvor: slobodnadalmacija.hr

Foto: google street/Facebook

I.P.

Pročitajte još:

Novi školski pravilnik: za objavu snimke profesora na YouTube-u letite iz škole!

VIDEO: Učenik maltretira profesora, a ostatak razreda se smije

Bullying u školama- što kada žrtve postanu profesori?

pretučena profesorica incident u splitu osnovna škola u splitu Split