Slika nije pronađena

Subway u Zagrebu već ima jednu poslovnicu, ali u Arenu centru, zbog čega baš i nije bio tako lako dostupan, ali sada ga možeš pronaći u samom centru grada, na početku Ilice, u Petrićevom prolazu. Ovaj je fast food popularniji čak i od McDonald'sa, a zašto je to tako i isplati li se stvarno tamo otići umjesto u Mekić? Kako najbolje provjeriti nego otići tamo i isprobati ponudu.

Oko Trga bana Jelačića postoji već nekoliko fast foodova, a sada je tu još jedan koji će se boriti da osvoji tvoje srce. Najveći fast food lanac na svijetu, Subway, prekjučer se popodne otvorio u samom centru Zagreba, na adresi Ilica 1/a. Drugačiji je od McDonald'sa, KFC-a ili Burger Kinga po tome što ovdje svatko može složiti svoj sendvič i odabrati sve – od kruha, preko mesa i dodataka, do umaka.Kakva je stvarno ponuda, jesu li sendviči fini, kakve su cijene i isplati li se ići tamo jesti? Odlučili smo biti pokusni kunići i otići to sve provjeriti kako vi ne bi morali baciti novac, ako nije dobro. Tako smo doručak umjesto u uredu, danas jeli u Subwayu, a ovo su naši dojmovi.


Prvo i najbitnije, da ne poljubite vrata, radno vrijeme Subwaya je od 9 ujutro do ponoći u radnom dijelu tjedna i nedjeljom, a do 2 ujutro petkom i subotom.


Prvi prioritet ovog fast fooda su svježi sastojci i sendviči koje gosti mogu pripremati po vlastitom ukusu. Osim sendviča, u ponudi imaju i poslastice – kolačiće i musli snackove, kao i quesadille i male salate. Za popiti, tu su različite kave i sokovi. Kako su najpoznatiji po sendvičima, to smo i mi isprobali. Onaj za koji smo se mi odlučili je bio sendvič s teriyaki piletinom, hrpom povrća i malo pikantnijim umakom. Kakvi su ostali sendviči, ne možemo znati, ali ako su i na tragu ovoga, isplati ih se isprobati sve! Bilo je prefino, bogato natrpano mesom i dodacima, sočno. Ovisno o tome koliko ste gladni, možete uzeti manji sendvič od 15 cm ili ako umirete od gladi onaj ogromni od 30 cm.


Osim sendviča s mesom, imaju u ponudi i one s ribom, točnije tunom, kao i hrpu vege izbora. Nitko neće ostati gladan ovdje. Ali koliko god nešto dobro zvučalo, ako je cijena previsoka, teško da će to postati mjesto koje će se ići češće posjećivati. Najjeftiniji sendvič koji ćeš ovdje pronaći je mali sendvič sa šunkom čija je cijena, za manju verziju, već 15 kn, dok je isti takav veliki 30 kn. Cijene malih sendviča idu do 26,5 kn, a najskuplji su s onaj piletinom nazvan 'Mango pileća tikka' i s govedinom 'Big beef melt'. Svaki sendvič može biti napravljen i u obliku wrapa ili salate, ako su nekome te opcije draže.


Prostor kao prostor nije mjesto koje će te očarati ili oboriti s nogu, ali ionako se čini da je na prvu namijenjeno da se hrana uzme za jesti 'po putu'. Ima nekoliko stolova, nekoliko fora ilustracija na zidovima i to je to. Iako, ukoliko uhvatiš stol kraj Subway znaka, možeš imati kul fotke za Instagram dok jedeš sendvič dok te obasjava zeleno svjetlo.Na blagajni možeš uzeti i 'Reward karticu', na kojoj skupljaš bodove svaki put kada uzmeš jedan veliki sendvič, a sakupljene bodove kasnije zamijeniš za free sendvič!


Zaključak: Mi ćemo se u Subway sigurno vratiti kada se nađemo u centru grada i ogladnimo. Sendviči, čak i oni mali, su krcati dodacima i mesom pa tako i zasitni, zbog čega nam neće biti žao dati tih 20ak kuna. Preporučujemo svima da obiđu ovaj novi fast food u centru grada i slože svoj sendvič – sigurno ćeš i ti naći sastojke baš po svojoj mjeri i složiti sendvič kakav tebi odgovara.

Foto: Teen385

M.T.

Pogledajte još:

Prozvan McDonald's superherojem: Zaposlenik fast fooda otkrio kako je godinama 'varao' sistem

Zaboravi na pahuljice za doručak – potvrđeno je da je ova fast food hrana bolji izbor

Jedan od najpoznatijih svjetskih fast food restorana otvara se u centru Zagreba!

Zagreb Restoran novo fast food subway