Slika nije pronađena

Vijeće bjelovarskog Županijskog suda potvrdilo je presudu Općinskog suda kojom je II. osnovna škola iz Bjelovara dužna isplatiti bivšem učeniku Ivanu Buljanu 100.000 kuna uvećanih za kamate zbog zlostavljanja koje je doživljavao od školskih 'kolega'.

Ivan se s obitelji 2008. godine iz Vukovara doselio u okolicu Bjelovara te upisao u 6. razred II. osnovne škole. Sve je počelo u drugom polugodištu piše 24sata.

'Prvo su mi se počeli rugati kako sam iz siromašne obitelji i da nemam ništa pošteno na sebi. Govorili su da ja i obitelj ne živimo u kući, nego u običnoj rupi. Kad ni na to nisam reagirao, onda su me počeli i fizički zlostavljati' prisjeća se Ivan događaja od prije šest godina.

Ne samo dječaci, nego su i djevojčice zauzele neprijateljski stav prema kolegi. Kad su se zasitili verbalnog maltretiranja, zlostavljači su krenuli korak dalje.

'Počeli su me vješati za ormar, ubadali su me i tukli velikim šestarom. Micao sam se od njih, ali nisam im mogao pobjeći jer su me lovili. Svako školsko zvono koje je označavalo kraj sata za mene je bila mora jer sam znao što me čeka. Mama je gotovo svaki dan dolazila u školu i tražila da se to prekine, ali u školi su ili bili gluhi ili nemoćni' kaže Ivan, koji se nakon osnovne povremeno susreće sa zlostavljačima, ali ga sad ne diraju.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Foto/Izvor: 24sata.hr
I.N.

Pročitajte još:

Najteži slučaj bullyinga: 14-godišnjaku vršnjaci uništili život

Iskrena ispovijest djevojke koja je maltretirala svoje vršnjake: 'Zagorčala sam život mnogima'

Srednjoškolac godinu dana tajno dijelio komplimente svojim kolegama na Instagramu

Zlostavljanje ODšteta Škola Učenik

Još vijesti